Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Ο Κ. Μπακογιάννης μιλάει στο NewsAuto για το Ακρόπολις

Ελλάδα 3:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Κ. Μπακογιάννης μιλάει στο NewsAuto για το Ακρόπολις

MIRROR

Ο Κ. Μπακογιάννης μιλάει στο NewsAuto για το Ακρόπολις

MIRROR

Με αφορμή την επιστροφή του Seajets Ράλι Ακρόπολις στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, το NewsAuto μίλησε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη. Ο 38χρονος πολιτικός, μας μίλησε για τη νέα εποχή του εθνικού μας αγώνα που φέτος προσμετρά στο ERC.

Advertisement
Advertisement

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Πόσο σημαντικό είναι για την περιφέρειά σας, πως επέστρεψε εδώ ο Εθνικός μας αγώνας;

Είναι πολύ σημαντικό. Μιλάμε για μία εμβληματική διοργάνωση, με τεράστια σημασία, που μετά από πάρα πολλά χρόνια, επιστρέφει σπίτι της. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως εμείς την καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Ειδικά αυτή την περίοδο, δεν μπορούμε να αφήνουμε αναξιοποίητες τέτοιες ευκαιρίες. Γιατί πέρα από το αθλητικό σκέλος της διοργάνωσης, έχουμε τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε τον πολιτισμό αλλά και τον τουρισμό μας. Όχι μόνο σε εθνικό αλλά σε ευρωπαϊκό και γενικά διεθνές επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Θεωρείτε πως το Ράλι Ακρόπολις έλειψε από την τοπική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια;

Αναμφίβολα! Και δεν είναι τυχαίο πως η τοπική κοινωνία το έχει αγκαλιάσει. Δείχνει πως υπήρχε μία δίψα για το Ράλι Ακρόπολις. Υπάρχει πηγαία αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα και ειδικότερα για το Ακρόπολις.

erc_day100033-640

Advertisement

Όταν προέκυψε η συζήτηση για επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στη Λαμία, πόσο εύκολο ήταν να πειστείτε εσείς και πόσο πιέσατε στη συνέχεια για να γίνει πραγματικότητα;

Μου πήρε 30 δευτερόλεπτα! Κι από εκείνη τη στιγμή, ξεκαθαρίσαμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με κάθε τρόπο – και οικονομικά.

Advertisement

Θεωρείτε πως αυτή η βοήθεια, που στις μέρες μας είναι πολύ σημαντική, θα βοηθήσει στο να υπάρξει η βάση για επιστροφή του αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα;

Αυτό ελπίζουμε! Εμείς έχουμε ένα διπλό στόχο. Ο πρώτος είναι να θεσμοθετηθεί ξανά ο αγώνας στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδος. Να κάνουμε δηλαδή φέτος την αρχή. Ο δεύτερος είναι του χρόνου, να καλωσορίσουμε έναν αναβαθμισμένο αγώνα. Άλλωστε νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι αυτό αξίζει στη χώρα μας, αυτό αξίζει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό μας.

IMG_9860-cropped640

Advertisement

Στο παρελθόν υπήρχαν παράπονα για το πώς κάποιοι επιχειρηματίες της περιοχής αντιμετώπιζαν τους επισκέπτες για τον αγώνα. Έχετε κάνει κάτι για αυτά τα θέματα;

Προφανώς οι τουριστικές υποδομές της περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Προκύπτει άλλωστε και από τα νούμερα που αφορούν στον τουρισμό. Από εκεί και πέρα εμείς είμαστε σε επικοινωνία, τόσο με το εμπορικό επιμελητήριο όσο και με άλλους φορείς, ώστε να διασφαλίσουμε πως η σχέση κόστους/οφέλους, θα είναι πολύ καλή. Εμείς θέλουμε κάτι απλό, όποιος έρθει στον τόπο μας για το Ράλι Ακρόπολις, είτε ως αγωνιζόμενος είτε ως θεατής, να γίνει από την επόμενη ημέρα πρεσβευτής μας.