ΑΓΩΝΕΣ

O Hulkenberg μιλά για τη νέα σεζόν

Ελλάδα 2:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Hulkenberg μιλά για τη νέα σεζόν

ΑΓΩΝΕΣ

O Hulkenberg μιλά για τη νέα σεζόν

ΑΓΩΝΕΣ

O 25χρονος Γερμανός πιλότος της Sauber ξεκινά την 3η του χρονιά στη F1 και πάλι σε νέα ομάδα. Στη Williams το 2010 και στη Force India πέρυσι κατάφερε αρκετές φορές να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του. Οι καλύτερες στιγμές του ήρθαν και στις δυο περιπτώσεις στο Ιντερλάγος, το 2010 πήρε εκεί την pole σε μεικτές συνθήκες και το 2012 βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα προτού συγκρουστεί με το Χάμιλτον και τερματίσει τελικά 5ος.

Advertisement
Advertisement

Ο Χούλκενμπεργκ δεν έχει ανέβει ακόμη στο βάθρο κάτι που φιλοδοξεί να κάνει με τα χρώματα της Sauber. Την συνέντευξή του έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγο το γραφείο Τύπου της Ελβετικής ομάδας.

Πλησιάζει η πρεμιέρα έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν οι παλμοί;

Όχι ακόμη. Σίγουρα θα χρειαστώ όμως κάτι να καταλαγιάσει την καρδιά μου πριν τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία.

Advertisement
Advertisement

Πως πήγαν οι χειμερινές προετοιμασίες;

Πολύ καλά κατάφερα να συμπληρώσω δυο βδομάδες εντατικής προπόνησης και ενδυνάμωσης σε συνδυασμό με βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Τι περιμένεις από τη Sauber;

Advertisement

Να χρησιμοποιήσουμε την καλή περσινή βάση ως αφετηρία για να φτάσουμε σε καλά αποτελέσματα. Πρόκειται για μια νέα χρονιά, νέα δεδομένα, καινούργια τύχη. Ανυπομονώ να δω τι θα συμβεί όταν βρεθούμε στην πίστα για πρώτη φορά. Μετά θα έχω περισσότερα να πω.

Η Sauber παραδοσιακά διατηρεί στενές σχέσεις με τους οπαδούς της ομάδας…

Advertisement

Σίγουρα οι φίλαθλοι αποτελούν κομβικό κομμάτι του αθλήματος. Αν λαμβάνεις πολλά μηνύματα από οπαδούς αυτό σίγουρα σε συγκινεί ως άνθρωπο. Πραγματικά προσπαθώ να απαντώ σ’ όλα.

Πως προετοιμάζεσαι για τις δοκιμές εξέλιξης;

Προπόνηση και πολύ δουλειά με τους μηχανικούς. Πλέον αδημονώ να μπω στο μονοθέσιο.

Πόσο χρειάζεσαι για να προσαρμοστείς σ’ ένα άγνωστο μονοθέσιο;

Advertisement

Αποτελεί συνδυασμό διάφορων παραγόντων. Χρειάζονται τουλάχιστον δυο μέρες για να ρυθμιστεί και η τελευταία λεπτομέρεια. Συνήθως η διαδικασία προσαρμογής ολοκληρώνεται φτάνοντας στον πρώτο αγώνα.

Πόσο καλά ξέρεις τον teammate σου;

Δεν έχουμε προλάβει μέχρι τώρα να γνωριστούμε καλά απλά συναντιόμαστε στα πάντοκ κατά καιρούς. Είμαστε όμως πλέον στην ίδια ομάδα.

Ποια είναι η πρόκληση για σένα φέτος;

Να έχω σταθερή απόδοση και καλά αποτελέσματα σε κάθε αγώνα.

Κείμενο: Τάκης Πουρναράης / Πρώτο Θέμα[nggallery id=1695]