Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

O Dovizioso θα τρέξει στο DTM!

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Dovizioso θα τρέξει στο DTM!

ΑΓΩΝΕΣ

O Dovizioso θα τρέξει στο DTM!

ΑΓΩΝΕΣ

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση πως ο αστέρας των δύο τροχών, Andrea Dovizioso, θα λάβει μέρος στον αγώνα του DTM που θα γίνει στο Μισάνο.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για τον τρίτο γύρο της σεζόν που θα διεξαχθεί στην ιταλική πίστα 7 με 9 Ιουνίου. Εκεί λοιπόν, ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati θα κάνει εμφάνιση-έκπληξη, αγωνιζόμενος με ένα Audi RS 5 DTM.

Θα προηγηθούν δύο ημέρες δοκιμών του Ιταλού, ώστε να εξοικειωθεί με το γερμανικό θηρίο των 610 αλόγων αλλά και τις διαφορετικές απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας τρέχοντας με κάτι τόσο διαφορετικό.

«Είμαι ενθουσιασμένος! Για κάθε Ιταλό αγωνιζόμενο το Μισάνο είναι μία ξεχωριστή πίστα. Μάλιστα πέρυσι πήρα μία απίστευτη νίκη εκεί. Γι’ αυτό είμαι τόσο ενθουσιασμένος για αυτή την ευκαιρία», είπε ο 33χρονος.
ypo

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος αναβάτης που συμμετείχε στο DTM ήταν ο Johnny Cecotto, από τη Βενεζουέλα, που το 1975 κέρδισε τον τίτλο στην κατηγορία των 350cc και την περίοδο 1989-1992 συμμετείχε στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.

Όσο για τον νικητή τριών MotoGP, αυτή δεν θα είναι η πρώτη του εμφάνιση σε αγώνες αυτοκινήτων. Το 2016 έλαβε μέρος στον αγώνα του Lamborghini Super Trofeo που έγινε στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο στη Βαλένθια της Ισπανίας.