Ο Δημήτρης Δεβερίκος στις 24 ώρες του Dubai | NewsAuto.gr
ΑΓΩΝΕΣ

Ο Δημήτρης Δεβερίκος στις 24 ώρες του Dubai

Ποδαρικό στο 2015 στην πίστα του Dubai θα κάνει ο Δημήτρης Δεβερίκος! Μετά την κατάκτηση του Βρετανικού (2005) και Ισπανικού (2013) πρωταθλήματος GT, ο συμπατριώτης μας θα εκπληρώσει ένα ακόμη αγωνιστικό του όνειρο

συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε έναν αγώνα αντοχής 24 ωρών.

Οι 24 ώρες του Dubai θα διεξαχθούν για 10η φορά στο υπερσύγχρονο αυτοκινητοδρόμιο των 5390 μέτρων και έχουν πλέον καθιερωθεί σαν το πρώτο ραντεβού της χρονιάς για τους αγώνες πίστας. Φέτος μάλιστα, απέκτησαν την αναγνώριση της FIA και αποτελούν τον πρώτο γύρο του νεοσύστατου θεσμού FIA International Endurance Series. Ο Δεβερίκος, πάντα με την υποστήριξη του Radisson Blu Park Hotel Athens, θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari 458 Italia κατηγορίας GT3 της ομάδας Glorax Racing στην οποία υπάρχει έντονο το Ελληνικό στοιχείο μιας και ο τεχνικός διευθυντής είναι ο επίσης συμπατριώτης μας Γιαννούλης Καφετζής. Μαζί τους θα έχουν έναν παλιό γνώριμο, τον κουρδικής καταγωγής Ισπανό Isaac Tutumlu, με τον οποίο τους ενώνουν οι γλυκές αναμνήσεις από την κατάκτηση του τίτλου στο Ισπανικό πρωτάθλημα GT το 2013. Το πλήρωμα θα συμπληρώσουν οι έμπειροι Ιταλοί Gabriele Lancieri, Rino Mastronardi καθώς και ο Ρώσος Andrey Birzhin Alexandrovich.

Η πανέμορφη Ferrari των 500 αλόγων του Δεβερίκου θα στηθεί στο grid αντιμέτωπη με 94 αυτοκίνητα ενώ συνολικά περίπου 400 οδηγοί αναμένεται να λάβουν μέρος. Στην κατηγορία GT3, την κορυφαία που επιτρέπουν οι κανονισμοί, συμμετέχουν 26 πληρώματα και  όπως θα ήταν φυσικό για έναν τόσο σπουδαίο αγώνα, δεν λείπουν τα μεγάλα ονόματα και οι εργοστασιακές ομάδες.

Στην ατελείωτη λίστα συμμετοχών ξεχωρίζουν ο θρύλος του DTM Bernd Schneider, ο για χρόνια ηγέτης της BMW Motorsport Jorg Muller, οι εργοστασιακοί οδηγοί της Aston Martin Prodrive, η νέα φουρνιά των πιτσιρικάδων της Nissan GT Academy που αναδείχτηκαν μέσα από τον γνωστό πλέον ετήσιο διαγωνισμό στο Playstation καθώς και οι ιδιοκτήτες της ομάδας Lotus F1 Gerard Lopez και Eric Lux.

Ο Δεβερίκος θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές, σήμερα Πέμπτη 8/1. Την Παρασκευή στις 14:00 τοπική (12:00 Ελλάδας) θα δοθεί η εκκίνηση με την καρό σημαία να πέφτει 24 ώρες αργότερα το Σάββατο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μέσω του δορυφορικού καναλιού Motors TV καθώς και live timing στο site του αγώνα http://www.24hseries.com.

Log In or Create an account