Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ο Alonso περιγράφει τις τούμπες του στην έρημο (video)

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Alonso περιγράφει τις τούμπες του στην έρημο (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Alonso περιγράφει τις τούμπες του στην έρημο (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Είχε ήδη γνωρίσει τις δυσκολίες του Ράλι Ντακάρ και την απεραντοσύνη της ερήμου, τώρα είδε και πως είναι να βλέπεις… την άμμο ανάποδα!

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για τον Fernando Alonso που δεν πρόλαβε να χαρεί πολύ την είσοδό του στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης στην κατηγορία των αυτοκινήτων. Μόλις στο δεύτερο χιλιόμετρο της δέκατης ειδικής διαδρομής, ο Ισπανός πέρασε ανορθόδοξα πάνω από την κορυφή ενός αμμόλοφου με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν… τούμπες!

Δείτε το ατύχημα του Alonso από διάφορες οπτικές γωνίες, στο video που ακολουθεί…

Advertisement
Advertisement

Τόσο ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής όσο και ο συνοδηγός του Marc Coma (σ.σ. άλλοτε νικητής στους δύο τροχούς και μετέπειτα διευθυντής του αγώνα) βγήκαν ανέπαφοι από αυτό το τρομακτικό ατύχημα αλλά περιέργως, με περιορισμένη ζημιά γλίτωσε και το αγωνιστικό Hilux.

Το ισπανικό δίδυμο χρειάστηκε να σταματήσει για να αντικαταστήσεις μέρος της ανάρτησης αλλά και να αφαιρέσει το διαλυμένο παρμπρίζ. Φτάνοντας στον τερματισμό της ειδικής, ο 38χρονος στάθηκε στα θετικά.

«Είχαμε ένα ατύχημα όπου αναποδογύρισε το αυτοκίνητο στο ξεκίνημα της ειδικής, πράγμα που άλλαξε τα πλάνα μας. Γενικά νομίζω πως είχαμε καλή ημέρα, παρά το ατύχημα, γιατί δεν χάσαμε πολύ χρόνο. Χάσαμε μερικές θέσεις στη γενική κατάταξη αλλά χαίρομαι που βίωσα άλλη μία ημέρα γεμάτη προκλήσεις στο Ντακάρ. Μετά το ατύχημα, χρειάστηκε να αλλάξουμε τροχούς και το μπράτσο της ανάρτησης, γιατί ένιωθα περίεργα πίσω από το τιμόνι. Μετά από αυτό, ήμασταν πάλι στο 100%. Όμως γενικά θεωρώ πως ήμασταν τυχεροί που κλείσαμε την ημέρα στη δέκατη-τέταρτη θέση, με το Hilux μας να λειτουργεί, χωρίς να έχει πολλές ζημιές. Το Ντακάρ είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας, πράγμα που αποδεικνύεται κάθε μέρα. Δεν το βάζουμε κάτω, δεν ήρθαμε εδώ απλά για τη συμμετοχή. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τον αγώνα μας, να πετύχουμε καλούς χρόνους, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ειδικές», είπε ο Alonso.

Advertisement