Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

O Alonso κατέληξε στον τοίχο της Ινδιανάπολης (video)

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Alonso κατέληξε στον τοίχο της Ινδιανάπολης (video)

ΑΓΩΝΕΣ

O Alonso κατέληξε στον τοίχο της Ινδιανάπολης (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Με το αριστερό ξεκίνησε η προσπάθεια του Fernando Alonso στο πλαίσιο της 103ης έκδοσης των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης!

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός που έκανε πέρυσι ντεμπούτο στο θρυλικό αγώνα, όντας μάλιστα ανταγωνιστικός έως ότου προδόθηκε από τον κινητήρα της Honda, επιστρέφει φέτος με τη νίκη που θα του εξασφαλίσει το Triple Crown.

Έχει βλέπετε κερδίσει το Grand Prix του Μονακό στη Formula 1 (δις) αλλά και τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Μαν, άρα για να πετύχει ότι έχει πετύχει μόνο ο Graham Hill, θέλει την νίκη και στο Indy!

Τρέχει ξανά ως επίσημη συμμετοχή της McLaren, όμως αυτή τη φορά με κινητήρα Chevrolet και τον αριθμό 66. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε νωρίς όταν μετά από 50 γύρους στο «Brickyard» το μονοθέσιό του ακινητοποιήθηκε από πρόβλημα στα ηλεκτρικά.

Advertisement

Η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε νωρίτερα, μετά από 46 γύρους, και πολύ πιο βίαια. Ο Alonso ακολουθούσε τη Rahal Letterman Lanigan Racing-Honda του Graham Rahal όταν στη στροφή 3, έχασε τον έλεγχο και χτύπησε στην μπαριέρα στην εξωτερική πλευρά του οβάλ.

Η ανεξέλεγκτη πορεία του πορτοκαλί μονοθεσίου τον έφερε έπειτα στον τοίχο της εσωτερικής, προτού τελικά διασχίσει για μία ακόμα φορά κάθετα την πίστα. Ο Ισπανός δεν τραυματίστηκε, βγήκε μάλιστα χωρίς βοήθεια από το «τραυματισμένο» μονοθέσιό του.

Advertisement

«Ήταν καθαρά θέμα υποστροφής. Ακόμα κι όταν σήκωσα το πόδι από το γκάζι στην είσοδο της καμπής, αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετό. Ο τοίχος αποδείχθηκε πολύ κοντά, πολύ γρήγορα. Δυστυχώς χάσαμε πάλι χρόνο στην πίστα και στεναχωριέμαι για την ομάδα», είπε ο 37χρονος.

Δείτε το ατύχημα του Alonso στο video που ακολουθεί…

Advertisement