Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Τρικύλινδρος turbo με 400 PS από τη Nissan

Ελλάδα 0:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρικύλινδρος turbo με 400 PS από τη Nissan

ΑΓΩΝΕΣ

Τρικύλινδρος turbo με 400 PS από τη Nissan

ΑΓΩΝΕΣ

Την τεχνολογική της υπεροχή θέλει να επιδείξει η Nissan τον Ιούνιο στο διασημότερο αγώνα αντοχής: τις 24 Ώρες στο Mans της Γαλλίας. Το αγωνιστικό ZEOD RC θα εξοπλίζεται με ένα νέο τρικύλινδρο turbo βενζίνης, ο οποίος από χωρητικότητα μόλις 1,5 lt. αποδίδει 400 PS! Στροφάρει μέχρι τις 7.500 rpm και παρουσιάζει μέγιστη ροπή 38,7 kgm. Για την εξέλιξη του, οι Ιάπωνες συνεργάστηκαν με τη γαλλική εταιρεία λιπαντικών Total.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας DIG-T R ζυγίζει μόλις 40 kg και εμφανίζει μεγαλύτερη αναλογία  ισχύος-βάρους από τους turbo της Formula 1. Το Nissan ZEOD RC φέρει παράλληλα και ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα του επιτρέπει να πραγματοποιεί ένα γύρο μετά από κάθε ανεφοδιασμό με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Και οι δύο κινητήρες συνεργάζονται με 5τάχυτο κιβώτιο. Το αγωνιστικό της Nissan θα συμμετέχει σε εντατικό πρόγραμμα δοκιμών το επόμενο τετράμηνο ώστε να είναι έτοιμο το διήμερο 14-15 Ιουνίου για την 24ωρη δοκιμασία.

Δεν θα αποκλείαμε να δούμε μελλοντικά τον 1.5 turbo και σε κάποιο μοντέλο παραγωγής της Nissan με το σήμα της Nismo στη μάσκα. Αν όχι με 400 PS, με παραπλήσια ισχύ.