Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Νέο ρεκόρ στο Colin’s Crest (video)

Ελλάδα 14:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ρεκόρ στο Colin’s Crest (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Νέο ρεκόρ στο Colin’s Crest (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Νέο ρεκόρ έχουμε και φέτος στα άλματα στο περίφημο πια Colin’s Crest, το απόλυτο highlight του Ράλι Σουηδίας με το οποίο τιμάται η μνήμη του θρυλικού Colin McRae!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

To εν λόγω άλμα βρίσκεται στην ειδική διαδρομή Vargåsen, εκεί όπου κάθε χρόνο στήνεται πραγματικό… πανηγύρι. Πέρυσι ήταν ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC που είχε συντρίψει το προηγούμενο ρεκόρ, «πετώντας» 44 μέτρα μακριά.

Φέτος ο ανταγωνισμός ήταν ακόμα πιο μεγάλος. Ο Mads Ostberg με το Ford Fiesta RS WRC της M-Sport και ο Kris Meeke με το DS3 WRC της Abu Dhabi Total WRT προσγειώθηκαν στα 43 μέτρα, με τον Neuville να ισοφαρίζει την περυσινή του επίδοση!

Advertisement
Advertisement

Όμως αυτή τη φορά αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό. Το βραβείο για το καλύτερο άλμα στο Colin’s Crst πήγε στον Eyvind Brynildsen που πάτησε έδαφος 45 μέτρα μετά!

Brynildsen0swe16-a640

Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο πως ο Νορβηγός οδηγός δεν έτρεχε με World Rally Car αλλά με ένα Ford Fiesta R5! Το άλμα ρεκόρ ήρθε στο δεύτερο πέρασμα από την Vargåsen, δηλαδή στην 16η ειδική διαδρομή του φετινού Ράλι Σουηδίας.

Advertisement

«Άκουσα πως ο Thierry δεν πίστευε πως το Fiesta R5 μπορεί να κινηθεί τόσο γρήγορα αλλά αν έχει αμφιβολίες, μπορεί να έρθει να τον κάνω μία βόλτα», είπε ο Brynildsen που την ώρα της… απογείωσης είχε αναπτύξει ταχύτητα της τάξης των 165 km/h!

Δείτε τα καλύτερα φετινά άλματα, στο video που ακολουθεί:

Advertisement

Αναλυτικά οι προηγούμενοι κάτοχοι του βραβείου άλματος στο Colin’s Crest:

Χρονιά Οδηγός Απόσταση
2015 Thierry Neuville 44m
2014 Juho Hänninen 36m
2013 Thierry Neuville 35m
2012 Ott Tänak 32m
2011 Ken Block 37m
2010 Marius Aasen 37m
2008 Khalid Al Qassimi 36m