Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Μαλαισίας: Σαρωτικός Vinales!

Ελλάδα 1:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Μαλαισίας: Σαρωτικός Vinales!

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Μαλαισίας: Σαρωτικός Vinales!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Maverick Vinales σημείωσε στη Μαλαισία την έβδομη και ίσως πιο επιβλητική νίκη του στο MotoGP!

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη φετινή επιτυχία του εργοστασιακού αναβάτη της Yamaha, με την οποία πέρασε και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας σε μία σεζόν που ξεκίνησε δύσκολα αλλά ολοκληρώνεται θετικά, κρίθηκε στον πρώτο κιόλας γύρο.

Advertisement
Advertisement

Ο pole man Fabio Quartararo έκανε κακή εκκίνηση, πέφτοντας όγδοος, σε έναν μέτριο αγώνα τον οποίο τελικά ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ήταν ο Jack Miller που πήρε προσωρινά τα ηνία με την Pramac Ducati όμως πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, είδε την πλάτη του Vinales. Από εκεί και πέρα ο Ισπανός δεν είχε αντίπαλο και έφτασε στον τερματισμό της Σεπάνγκ με διαφορά πάνω από τρία δευτερόλεπτα.

Advertisement

Πίσω του, αν και λίγοι το περίμεναν πριν την εκκίνηση, είχε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Marc Marquez.

Advertisement

Μετά την τρομακτική του πτώση στις κατατακτήριες δοκιμές, ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda ήταν μόλις ενδέκατος στο gird. Όπως ο ίδιος δήλωσε μετά τον ασιατικό αγώνα, μετά την κακή εξέλιξη της μάχης της pole, μελέτησε την εκκίνηση που είχε κάνει το… 2015 στο Μουτζέλο! Τότε από δέκατος-τρίτος είχε ανέβει τέταρτος μέσα σε ένα γύρο και οι τότε κινήσεις αποτέλεσαν ξανά έμπνευση.

Πάλι βρέθηκε άμεσα τέταρτος και στον γύρο 3 έφτασε πίσω από τον Vinales. Όμως ο αντίπαλός του ήταν ήδη 1.3sec μπροστά και η διαφορά αυτή δεν μειώθηκε ποτέ – το αντίθετο.

Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Andrea Dovizioso με την εργοστασιακή Ducati, που χρειάστηκε όμως να δώσει μεγάλη μάχη με τον συμπατριώτη του Valentino Rossi με την εργοστασιακή Yamaha. Μάλιστα οι δυο τους άλλαξαν μερικές φορές θέσεις αλλά τελικά ο Dovi εξασφάλισε την ένατη παρουσία στο βάθρο φέτος.

Αναλυτικά η κατάταξη: