Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Μ. Βρετανίας: Συγκλονιστική νίκη Rins, στο νοσοκομείο ο Dovi

Ελλάδα 22:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Μ. Βρετανίας: Συγκλονιστική νίκη Rins, στο νοσοκομείο ο Dovi

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Μ. Βρετανίας: Συγκλονιστική νίκη Rins, στο νοσοκομείο ο Dovi

ΑΓΩΝΕΣ

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο MotoGP, η νίκη κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή!

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά, στον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας που έλαβε χώρα στο ιστορικό σιρκουί του Σίλβερστον, ήταν ο Alex Rins της Suzuki αυτός που πανηγύρισε στο φινάλε, με… ηττημένο ξανά τον Marc Marquez. Ωστόσο, ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda έκανε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς τον τίτλο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε την pole position και ξεκίνησε δυναμικά, την ώρα που πίσω του υπήρχε ένα σοβαρό ατύχημα με τον Fabio Quartararo να χάνει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας της Petronas SRT Yamaha και τον Andrea Dovizioso να αδυνατεί να τον αποφύγει.

Advertisement
Advertisement

Ως συνέπεια, η Ducati απογειώθηκε, με την άσχημη πτώση να οδηγεί τον Ιταλό αναβάτη στο νοσοκομείο καθώς είχε προσωρινά χάσει τις αισθήσεις του. Παρότι υπέστη προσωρινή απώλεια μνήμης, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Κόβερντρι, όπως άλλωστε και ο Quartararo που έκανε επίσης τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους καθώς είχε ζαλάδες.

Το συμβάν αυτό ανέβασε τον Rins στην τρίτη θέση, με τον Ισπανό σύντομα να περνάει την εργοστασιακή Yamaha του Valentino Rossi και να βάζει πλώρη για τον Marquez. Η πρώτη φορά που τον πέρασε ήταν στον ένατο γύρο και μέχρι τον εικοστό και τελευταίο, άλλαξαν αρκετές φορές θέσεις.

Advertisement

Η τελευταία, ήρθε στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου, με τον Rins να βλέπει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, με διαφορά μόλις 13 χιλιοστών του δευτερολέπτου!

Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Suzuki στο Σίλβερστον την τελευταία τριετία, καθώς πρόπερυσι εκεί είχε κερδίσει ο Maverick Vinales. Που φέτος, ως οδηγός της Yamaha πλέον, συμπλήρωσε το βάθρο.

Advertisement

Τέταρτος ήταν ο Rossi ενώ ο Franco Morbidelli της Petronas SRT Yamaha ισοφάρισε το καλύτερό του πλασάρισμα στη σεζόν. Ο τοπικός ήρωας Cal Crutchlow ήταν έκτος για λογαριασμό της LCR Honda με την εργοστασιακή Ducati του Danilo Petrucci και την Pramac Ducati του Jack Miller να ακολουθούν. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν η KTM του Pol Espargaro και η Aprilia του Andrea Iannone.

Στη βαθμολογία, ο Marquez μπορεί να έχασε αλλά διεύρυνε το προβάδισμά του από τον άτυχο Dovizioso στους 78 πόντους, με επτά αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Advertisement