Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Ιαπωνίας: Άλλη μία νίκη για τον Marquez (vids)

Ελλάδα 16:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ιαπωνίας: Άλλη μία νίκη για τον Marquez (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Ιαπωνίας: Άλλη μία νίκη για τον Marquez (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Ασταμάτητος συνεχίζει ο Marc Marquez που μετά τη δέκατη φετινή του pole position, στην πίστα του Μοτέγκι στην Ιαπωνία πανηγύρισε και τη δέκατη φετινή νίκη!

Advertisement
Advertisement

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda που είχε ήδη σφραγίσει και μαθηματικά τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία από τον προηγούμενο αγώνα, στην Ταϊλάνδη, είχε την πρωτοπορία σε κάθε γύρο της μάχης στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Την έχασε μόνο για λίγο κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου – συγκεκριμένα από τη στροφή επτά έως τη στροφή δέκα, όταν και πήρε προσωρινά τα ηνία ο Fabio Quartararo που είχε πεταχτεί από την τρίτη θέση του grid.

O Γάλλος αναβάτης της Petronas Yamaha ακολουθούσε επί 24 γύρους τον Ισπανό, δεν κατάφερε όμως να τον απειλήσει ξανά και τελικά είδε την καρό σημαία 0.870 πίσω του.

Advertisement

Με αυτή τη νίκη ο Marquez έφτασε τις 54 και ισοφάρισε τον σπουδαίο Mick Doohan ενώ ταυτόχρονα, η Honda εξασφάλισε τον φετινό τίτλο στους κατασκευαστές.

Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Andrea Dovizioso με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός είχε εκκινήσει έβδομος, ανέβηκε πέμπτος στο τέλος του πρώτου γύρου και στην πορεία πέρασε ακόμα την Pramac Ducati του Jack Miller και την Petronas Yamaha του Franco Morbidelli καθοδόν για την τρίτη θέση.

Advertisement

Στο φινάλε του αγώνα, την πεντάδα συμπλήρωσαν η εργοστασιακή Yamaha του Maverick Vinales και η LCR Honda του Cal Crutchlow. Όσο για τον Valentino Rossi, ήταν μόλις ενδέκατος όταν μία πτώση στη στροφή ένα τον έθεσε οριστικά εκτός μάχης.