Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Φίλιπ Άιλαντ: Νίκη #11 για Marquez (vids)

Ελλάδα 15:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Φίλιπ Άιλαντ: Νίκη #11 για Marquez (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Φίλιπ Άιλαντ: Νίκη #11 για Marquez (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Άλλη μία νίκη, την ενδέκατη σε δεκαεπτά αγώνες φέτος, πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο εντυπωσιακός Marc Marquez!

Advertisement
Advertisement

Τι κι αν έχει ήδη κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο από την Ταϊλάνδη, τον έκτο του στη μεγάλη κατηγορία των δύο τροχών και όγδοο συνολικά; Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα και μετά την επιτυχία στο Μοτέγκι της Ιαπωνίας, πανηγύρισε και στο Φίλιπ Άιλαντ της Αυστραλίας.

Advertisement
Advertisement

Κι αυτό παρότι είχε κακή εκκίνηση, όπως άλλωστε και ο pole man Maverick Vinales με την εργοστασιακή Yamaha. Αυτό έφερε… ασυνήθιστη κατάταξη στον πρώτο γύρο, με τον teammate του, Valentino Rosssi, να έχει πεταχτεί από την τέταρτη θέση στην πρώτη και τους Cal Crutchlow (LCR Honda) και Andrea Iannone (Aprilia) να ακολουθούν.

Όμως ο «Γιατρός» που έτρεχε στον 400ο του αγώνα δεν έμεινε για πολύ στην κορυφή. Στον τρίτο γύρο τον πέρασε ο Crutchlow και από εκεί και πέρα άρχισε να υποχωρεί στην κατάταξη, για να τερματίσει τελικά όγδοος.

Advertisement

Στην κορυφή ο Iannone έκλεψε προσωρινά τα ηνία από τον Crutchlow που αντεπιτέθηκε άμεσα και έπειτα πήρε ανάσα από τον Ιταλό. Μάλιστα ο Iannone είχε πλέον το νου του πίσω του αφού είχε πίσω του τους φουριόζους Vinales και Marquez.

Advertisement

Όχι απλά τον πέρασαν άμεσα αλλά δεν δυσκολεύτηκαν ούτε με το εμπόδιο του Crutchlow, περνώντας στις θέσεις 1 και 2, μετατρέποντας παράλληλα τη νίκη σε υπόθεση για δύο. Ο Vinales οδηγούσε την κούρσα κι ο Marquez κολλημένος πίσω του επί 17 γύρους, περίμενε την κατάλληλη στιγμή.

Αυτή ήρθε μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, όπου πέρασε τον αντίπαλό του στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Άντεξε στην πίεση στη στροφή 4 και όταν ο Vinales επιτέθηκε ξανά, έπεσε στην έξοδο της Lukey Heights δίνοντας άδοξο τέλος στον αγώνα του.

Έτσι ο πρωταθλητής πήρε την 55η νίκη του σε 125 εκκινήσεις στη μεγάλη κατηγορία. Ο Cruchlow τον πλαισίωσε στο καλύτερο φετινό του πλασάρισμα ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο τοπικός ήρωας Jack Miller της Pramac Ducati που ακολουθώντας τα χνάρια του συμπατριώτη του, οδηγού της Formula 1 Daniel Ricciardo, το γιόρτασε πίνοντας σαμπάνια από την αγωνιστική του μπότα!

O teammate του Francesco Bagnaia όπως και ο Joan Mir με την εργοστασιακή Suzuki, συμπλήρωσαν το Top-5 πανηγυρίζοντας παράλληλα τα καλύτερα αποτελέσματα της παρθενικής τους σεζόν στην κατηγορία.

Ακολούθησαν οι δύο εργοστασιακές Ducati, με τον Rossi όπως είπαμε μόλις όγδοο. Ο Johann Zarco ήταν 1ος στο ντεμπούτο του με την LCR ενώ ο Jorge Lorenzo έμεινε τελευταίος, περισσότερο από ένα λεπτό πίσω από τον teammate του Marquez.

Ο Fabio Quartararo (Petronas Yamaha) τέθηκε εκτός μάχης μετά από μόλις δύο στροφές, όταν χτυπήθηκε στη Southern Loop από τον Danilo Petrucci (Ducati).