Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Αραγονίας: Περίπατος για Marquez

Ελλάδα 10:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αραγονίας: Περίπατος για Marquez

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Αραγονίας: Περίπατος για Marquez

ΑΓΩΝΕΣ

Την όγδοη και ίσως ευκολότερη φετινή του νίκη πανηγύρισε στην πίστα της Αραγονίας ο Marc Marquez.

Advertisement
Advertisement

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda εκμεταλλεύτηκε την pole position, έστριψε πρώτος και στη συνέχεια έκανε περίπατο μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας για τον δέκατο-τέταρτο εκ των δεκαεννέα γύρων του φετινού πρωταθλήματος του MotoGP.

Χάρη σε αυτή την επιτυχία ο Ισπανός αύξησε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 98 πόντους, άρα από τον επόμενο κιόλας αγώνα, στην Ταϊλάνδη, μπορεί να ολοκληρώσει επιτυχώς την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του.

Advertisement

Κι αν για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου τα πράγματα ήταν από νωρίς ξεκάθαρα, για τα άλλα δύο είχαμε μεγάλες μάχες. Αρχικά ήταν ο Fabio Quartararo στη δεύτερη θέση με την STR Petronas Yamaha, ενώ τρίτος είχε περάσει ο Jack Miller με την Pramac Ducati, εκτοπίζοντας την εργοστασιακή Yamaha του Maverick Vinales.

Πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, ο Miller πέρασε δεύτερος ενώ στον πέμπτο ο Quartararo έχασε άλλη μία από τον Vinales. Ο Ισπανός κυνήγησε στη συνέχεια τον Miller, με τους δυο τους να μονομαχούν και αρχικά τον αναβάτη της Yamaha να δείχνει πως έχει το πάνω χέρι.

Advertisement

Αφότου όμως μπήκε στην εξίσωση και ο Andrea Dovizioso, τα πράγματα άλλαξαν. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati κέρδιζε σταθερά θέσεις, πέντε γύρους πριν το τέλος βρέθηκε τρίτος πίσω από τον Vinales και τελικά δύο περάσματα μετά τον πέρασε. Ήταν όμως αδύνατο να απειλήσει τον Marquez.

Advertisement

Πίσω του είχαμε νέα αλλαγή θέσεων, με τον Miller να παίρνει το αίμα του πίσω και να εξασφαλίζει μία θέση στο βάθρο, αφήνοντας τέταρτο τον Vinales, την ώρα που ο Quartararo ήταν αρκετά πίσω αλλά συμπλήρωσε το Top5.

Αναλυτικά η κατάταξη: