Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Με Mitsubishi Eclipse Cross στο Ράλι Ντακάρ η Cristina Gutierrez

Ελλάδα 11:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με Mitsubishi Eclipse Cross στο Ράλι Ντακάρ η Cristina Gutierrez

ΑΓΩΝΕΣ

Με Mitsubishi Eclipse Cross στο Ράλι Ντακάρ η Cristina Gutierrez

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί η Mitsubishi Motors να έχει αποσύρει εδώ και μία δεκαετία την εργοστασιακή της συμμετοχή από το Ράλι Ντακάρ (συγκεκριμένα από το 2009, ενώ από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2005), όμως ακόμα πληρώματα εμπιστεύονται οχήματά της για αυτή τη μεγάλη περιπέτεια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ισπανίδα Cristina Gutierrez που θα τρέξει στο Ράλι Ντακάρ του 2019 με ένα Mitsubishi Eclipse Cross silhouette racer, μία συμμετοχή με την υποστήριξη της Mitsubishi Motors Spain.

Άλλωστε είναι πολλές οι φορές που έχουμε δει επίσημους έμπορους της ιαπωνικής μάρκας να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, με αποκορύφωμα η επαναστατική απόφαση που έλαβε στις αρχές τις δεκαετίας του ‘80 η SONAUTO στη Γαλλία να συμμετάσχει στο Ράλι Ντακάρ με το τότε ολοκαίνουργιο Pajero.

Advertisement
Advertisement

Η δυναμική Ισπανίδα θα έχει την καθοδήγηση του συνοδηγού της, Pablo Huete, στην τρίτη συμμετοχή της στον θρυλικό μαραθώνιο που διεξάγεται πια στη Νότια Αμερική (μετά το 2017 και το 2018 που τερμάτισε την υψηλότερη θέση της κατάταξης ως γυναίκα οδηγός).

«Όπως πάντα, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα Ντακάρ, το κάνεις με μεγάλες προσδοκίες αλλά και με πολύ σεβασμό για τη δοκιμασία. Ο πρώτος στόχος, ασφαλώς, είναι το τερματισμός σε αυτό που θεωρείται το σκληρότερο ράλι στον κόσμο, για τρίτη συνεχόμενη φορά. Ωστόσο, το νέο αυτοκίνητο και η νέα ομάδα θα μας επιτρέψουν να αγωνιστούμε και να αναμετρηθούμε με τους αντιπάλους μας στις δύσκολες ειδικές του Ντακάρ. Το σίγουρο είναι ότι μετά από δυο χρόνια εμπειρίας, φέτος θα το απολαύσω πολύ», είπε ο 26χρονη.

Eclipse-Cross-2019-Dakar-Cristina-Gutierrez-a640tall

Advertisement

Η  26χρονη, που αποτελεί πρέσβειρα του προγράμματος ασφάλειας Vial Fun of Santander Consumer Finance, αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό της αυτοκίνητο, με το οποίο έκανα εκτενείς δοκιμές ενόψει του 41ου Ντακάρ.

«Για μένα, είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πολύ γρήγορο, πιο ευκολοδήγητο και έχει μεγαλύτερες ικανότητες Off Road. Είναι το πιο θεαματικό αυτοκίνητου που έχω οδηγήσει ποτέ και προσελκύει αμέσως την προσοχή», σχολίασε η Gutiérrez.

Advertisement

Βέβαια, ακόμα κι αν τραβήξει τα βλέμματα στην εκκίνηση της 6ης Ιανουαρίου, σημασία έχει πρώτα να βρεθεί στον τερματισμό που είναι προγραμματισμένος για τις 17 του μήνα. Το φετινό Ράλι Ντακάρ, διεξάγεται για πρώτη φορά σε εδάφη μόνο μίας χώρας: του Περού.
Αποτελείται από δέκα ειδικές διαδρομές που απλώνονται σε 5.000 χιλιόμετρα και παρότι είναι όσο σκληρό και τα προηγούμενα, η διαφοροποίηση σχετικά με τις υπόλοιπες μάχες που έγιναν απ’ όταν μεταφέρθηκε στη Νότια Αμερική, είναι πως φέτος το 70% του αγώνα είναι σε αμμώδεις επιφάνειες.