Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μυστικές δοκιμές για το Ford GT του Μαν (vid)

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μυστικές δοκιμές για το Ford GT του Μαν (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Μυστικές δοκιμές για το Ford GT του Μαν (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Την περίοδο πριν τις 24 Ώρες του Μαν η Ford Performance πραγματοποιούσε δοκιμές με το νέο GT μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στόχος της να διατηρήσει μυστική την επιστροφή της στον κορυφαίο αγώνα αντοχής, το καλοκαίρι του 2016. Η αμερικάνικη εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα video με πλάνα από το shakedown αλλά και με δηλώσεις των στελεχών της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το εργοστασιακό πρόγραμμα της Ford περιλαμβάνει επίσης συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA και το αμερικάνικο TUDOR United SportsCar. Θα συμμετέχουν τέσσερα αυτοκίνητα και δύο ομάδες, με την υποστήριξη της Chip Ganassi Racing with Felix Sabates (CGRFS ). Ο Sabates είναι επιχειρηματίας κουβανέζικης καταγωγής, που επενδύει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό των ΗΠΑ. Η πρώτη εμφάνιση έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Ιανουάριο του 2016 στον αγώνα Rolex 24, στη Ντεϊτόνα της Φλόριντα.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο βασίζεται στο GT παραγωγής, το οποίο θα βγει στην αγορά το 2016. Στο όλο project συμμετέχουν εταιρείες όπως η Multimatic Motorsports, η Roush Yates Engines (έχει αναλάβει την εξέλιξη του V6 EcoBoost των 3,5 lt), η Castrol, η Michelin, η Forza Motorsport, η Sparco και η Brembo και βέβαια η CGRFS.

Advertisement
Advertisement