Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μέσα Hirvonen, Evans – έξω ο Novikov

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσα Hirvonen, Evans – έξω ο Novikov

ΑΓΩΝΕΣ

Μέσα Hirvonen, Evans – έξω ο Novikov

ΑΓΩΝΕΣ

Τη τελική τους μορφή παίρνουν οι συνθέσεις των ομάδων που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2014.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μετά τις Volkswagen Motorsport, Hyundai Motorsport και Citroen, ήρθε η σειρά της M-Sport να οριστικοποιήσει την οδηγική της σύνθεση. Ο Mikko Hirvonen επιστρέφει στην ιδιωτική ομάδα του Malcolm Wilson μετά από το ανεπιτυχές διετές πέρασμα από τη Citroen όπου πανηγύρισε μόλις μία νίκη (Ιταλία 2013).

Teammate του 33χρονου Φινλανδού θα είναι ο ανερχόμενος Elfyn Evans. Μόλις 24 ετών, «προστατευόμενος» της Ford που φέτος έκανε ντεμπούτο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Έκανε μάλιστα το ντεμπούτο του με World Rally Car, τερματίζοντας έκτος στην Ιταλία με το Fiesta WRC.

Advertisement
Advertisement

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, με προετοιμασμένο από την M-Sport Fiesta WRC θα τρέχει το 2014 και ο Robert Kubica.

Η προαναφερθείσα τριπλέτα ουσιαστικά εκτόπισε τον Evgeny Novikov που δεν θα έχει πλήρη συμμετοχή. Ο 23χρονος δεν κατάφερε να βρει την απαιτούμενη οικονομική υποστήριξη ώστε να εξασφαλίσει θέση οδηγού.

Όπως ανέφερε ο Mikhail Lepekhov, επικεφαλής της ALM Rally Team που επί της ουσίας διαχειρίζεται τα… εξωαγωνιστικά του Ρώσου οδηγού, μίλησαν με πολλές ομάδες, χωρίς όμως να βρεθεί χρυσή τομή. Δεν αποκλείεται όμως να τον δούμε σε μεμονωμένα ράλι.

Advertisement

Πρέπει να σημειωθεί πως είναι ήδη η δεύτερη φορά του ταλαντούχου Novikov που μένει… εκτός χωρού. Μετά το ντεμπούτο του στο WRC το 2007 σε ηλικία μόλις 17 ετών και την… προαγωγή του στη Junior Team της Citroen το 2009, είχε ανακοινώσει το 2010 την αποχώρηση του από το σπορ.

Εκτός WRC θα μείνει το 2014 ο Novikov

Το 2011 επέστρεψαν τα ρούβλια, επέστρεψε και ο Novikov, πραγματοποιώντας τρεις σεζόν με αυτοκίνητα της M-Sport. Ταχύς αλλά επιρρεπής στα λάθη, ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο το 2012 (ήταν δεύτερος σε Πορτογαλία και Ιταλία) ενώ φέτος, καλύτερος τερματισμός του ήταν η τέταρτη θέση σε Πορτογαλία και Αργεντινή.