Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Live από Rolex 24 at Daytona: O αγώνας ξεκίνησε!

Ελλάδα 9:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Live από Rolex 24 at Daytona: O αγώνας ξεκίνησε!

ΑΓΩΝΕΣ

Live από Rolex 24 at Daytona: O αγώνας ξεκίνησε!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Τομ Κρίστενσεν, θρύλος στους αγώνες αντοχής καθώς έχει κερδίσει 9 φορές στις 24 Ώρες του Μαν αναφώνησε στις 21:30 ώρα Ελλάδος: “Gentlemen start your engines”.

Advertisement
Advertisement

αποστολή στη Daytona: Τάκης Πουρναράκης

Πάνω από 200 χιλιάδες θεατές οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν κατασκηνώσει στο χώρο της πίστας δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο Daytona International Speedway κατά τη διάρκεια της εκκίνησης του περίφημου 24ωρου αγώνα αντοχής. Ενός αγώνα που έγινε 24ωρος πριν από 50 χρόνια. Ο φετινός αγώνας είναι για την Αμερικάνικη βιομηχανία ιστορικός καθώς αναμετριέται η Ford με τη Chevrolet. Η επανεμφάνιση του Ford GT40 βρίσκει απέναντί του τη θρυλική Corvette. Φυσικά οι Porsche, Ferrari και BMW συμπληρώνουν το σκηνικό στην κατηγορία GT LeMans. O αγώνας μεταδίδεται απευθείας στο imsa.com.

31 1d3Βρισκόμαστε στην πολιτεία της Φλόριντα, στην Daytona Beach, την πιο διάσημη παραλία του κόσμου όπως λένε οι επιγραφές εδώ, καλεσμένοι των ελαστικών Continental για να παρακολουθήσουμε από κοντά τον διάσημο αγώνα.

Advertisement
Advertisement

31 1d5Ο νικητής εκτός από το τρόπαιο θα κερδίσει και ένα ρολόι Rolex Daytona.

Στην εκκίνηση έφυγε μπροστά το πρωτότυπο με το Νο 2 μια Ligier στα χρώματα της Tequila Patron. Σύντομα όμως το Νο 0 αυτοκίνητο με την διαφορετική εμφάνιση Delta Wing πέρασε μπροστά με την Κατερίνα Λέγκε να κινείται εντυπωσιακά γρήγορα. Η ομάδα της Ford του Chip Ganassi πέρασε μπροστά όταν η Λέγκε μπήκε στα πιτ και παρέμεινε εκεί κάνοντας ταχύτερα τη δική της αλλαγή. Ο Σκοτ Νίξον έδωσε στον Τζέιμι ΜακΜάρει ενώ για την ομάδα της Delta Wing μπήκε ο Σην Ράχαλ.
31 1d4Το αδιαχώρητο στην εκκίνηση…

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ομάδα του Ρούμπενς Μπαρικέλο τον οποίο συναντήσαμε στην εκκίνηση. Ο Βραζιλιάνος πολύ χαλαρός μοίραζε αυτόγραφα και χαμόγελα, πραγματικά άλλος άνθρωπος σε σχέση με την εποχή της F1. Έχει βάλει λίγα κιλά και σε ερώτηση μας αν του αρέσει αυτή η μορφή αγώνων απάντησε: “Είναι μια μεγάλη γιορτή. Πιστεύω πως η F1 έχει πολλά να μάθει από τους οργανωτές εδώ, σίγουρα όμως στο αθλητικό κομμάτι εκεί τα πράγματα είναι πιο απαιτητικά”.

Advertisement

31 1d2Γελαστός, χαλαρός και με περιττά κιλά ο Μπαρικέλο…

Εδώ μόλις νύχτωσε και τώρα ο αγώνας αποκτά άγρια ομορφιά. Οι ρυθμοί χωρίς να πέφτουν έχουν βρει μια ισορροπία στην πίστα και τώρα αρχίζει να φαίνεται η αξία της ακρίβειας και της αξιοπιστίας. Στο ξημέρωμα θα φανεί ποιος αντέχει στην πίεση…

Advertisement

31 1d1