Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η ιστορία επαναλήφθηκε για τη Ford μετά από 50 χρόνια!

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ιστορία επαναλήφθηκε για τη Ford μετά από 50 χρόνια!

ΑΓΩΝΕΣ

Η ιστορία επαναλήφθηκε για τη Ford μετά από 50 χρόνια!

ΑΓΩΝΕΣ

Κανείς μέσα στη Ford Performance δεν θα μπορούσε να γράψει καλύτερο σενάριο για την επιστροφή της αμερικάνικης εταιρείας στις 24 Ώρες του Μαν. Μισό αιώνα από την πρώτη της νίκη στο θρυλικό αγώνα αντοχής (το 1966 είχε κάνει το 1-2-3 με το GT40) πανηγύρισε την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κατηγορία LM GTE Pro με το GT #68.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Οι τρεις οδηγοί του αυτοκινήτου – που όπως και τα άλλα τρία GT έτρεχαν με την υποστήριξη της Chip Ganassi Racing – ήταν οι Sebastien Bourdais, Joey Hand και Dirk Muller. Η Ford έδωσε σκληρή μάχη με τη Ferrari 488 GTE #82 της Risi Competizone, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι τρεις οδηγοί του Ford GT #69.

Όπως μπορείτε να δείτε στο video με τους πανηγυρισμούς, το «παρών» στο Μαν της Γαλλίας έδωσαν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ford Motor Company. Ανάμεσά τους και ο εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας, Bill Ford, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο για να πάρει το τρόπαιο του νικητή. Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για μία ομάδα που σχεδίασε και κατασκεύασε ένα νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο, ενώ είχε μόλις 12 μήνες στη διάθεσή της για να προετοιμαστεί.

Advertisement
Advertisement

Ο Chip Ganassi πανηγύρισε την 175η νίκη ως ιδιοκτήτης ομάδας, όντας ο μοναδικός που έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο Indianapolis 500, το Daytona 500, το Brickyard 400, Rolex 24 στην Daytona, τις 12 Ώρες του Sebring και τις 24 ώρες του Μαν.