Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ήρθε η ώρα των Εθνικών Τελικών του F1 In Schools!

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ήρθε η ώρα των Εθνικών Τελικών του F1 In Schools!

ΑΓΩΝΕΣ

Ήρθε η ώρα των Εθνικών Τελικών του F1 In Schools!

ΑΓΩΝΕΣ

Το F1 In Schools, ο μαθητικός διαγωνισμός που φέρνει τους μαθητές πιο κοντά στις πρακτικές και απαιτήσεις μίας πραγματικής ομάδας της Formula 1, έχει εντυπωσιακή παρουσία στη χώρα μας – πράγμα που αντικατοπτρίζεται και στις επιτυχίες των μαθητών μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πως προκύπτει όμως η συμμετοχή τους στους Παγκόσμιους Τελικούς; Μα φυσικά μέσω των Εθνικών Τελικών!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Φτάσαμε ήδη στην έκτη σεζόν διεξαγωγής του F1 In Schools Ελλάδας, με τους τελικούς φέτος να λαμβάνουν χώρα στο τέταρτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου The Mall Athens στο Μαρούσι (https://themallathens.gr/gre/f1-in-schools).

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, συνολικά 15 ομάδες Γυμνασίου & Λυκείου από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα, θα διαγωνιστούν για την εγχώρια κορυφή. Αυτές εξασφάλισαν την είσοδό τους στους Τελικούς σε τρεις κατατακτήριους αγώνες που διενεργήθηκαν τον Μάρτιο του 2017.

Advertisement
Advertisement

F1inSchools-GreekFinals16-2-640

Οι νικήτριες ομάδες των Εθνικών Τελικών θα έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 in Schools 2017, που θα διενεργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 στη Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1. Όσο για τις ώρες διεξαγωγής των τελικών, είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Το F1 in Schools είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Υλοποιείται εδώ και 17 χρόνια σε περισσότερες από 35 χώρες παγκοσμίως, με την συμμετοχή 17.000 και πλέον μαθητών, ηλικίας 9-19 ετών. Είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM της Formula 1® και υποστηρίζεται από τις Κυβερνήσεις αρκετών χωρών, όπως της Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, ΗΠΑ, Κίνας, Μαλαισίας, ΗΑΕ, Κύπρου.

Advertisement

F1inSchools-GreekFinals16-4-640

To F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1®. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα επαγγελματικών ομάδων μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο F1 in Schools οι μαθητές μαθαίνουν να σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα ελέγχου αεροδυναμικής σε Η/Υ.

Advertisement

Οι επισκέπτες του The Mall Athens θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις καινοτομίες των ελλήνων μαθητών και να θαυμάσουν την προσπάθειά τους να διακριθούν στον διαγωνισμό F1 in Schools.

F1inSchools-GreekFinals16-3-640