Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η νέα BMW M4 και στο DTM

Ελλάδα 0:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα BMW M4 και στο DTM

ΑΓΩΝΕΣ

Η νέα BMW M4 και στο DTM

ΑΓΩΝΕΣ

Οι λιγοστοί εκλεκτοί επισκέπτες της έκθεσης Concours d’Elegance, στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, είχαν το προνόμιο να είναι οι πρώτοι που απόλαυσαν από κοντά τη νέα δημιουργία της BMW M. Η Μ4 Coupe Concept δεν προαναγγέλλει όμως μόνο το επόμενο sport μοντέλο παραγωγής των Βαυαρών, αλλά και το νέο διεκδικητή του τίτλου στο DTM.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, το 2014 η BMW θα λάβει μέρος στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού με την Μ4, η οποία θα αντικαταστήσει την Μ3. «Με την παρουσίαση της M4 Concept θέτουμε το θεμέλιο λίθο για μια νέα εποχή, τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα. Οι αντιδράσεις του κοινού ήταν πολύ ενθαρρυντικές και είναι πλέον θέμα χρόνου να δημιουργήσουμε και την αγωνιστική εκδοχή της», σχολίασε ο Πρόεδρος της BMW M, Φρίντριχ Νίτσκε.

Από τη στιγμή λοιπόν που θα δούμε την Μ4 DTM νωρίς μέσα στο 2014, δεν απέχει πολύ και η πολιτική έκδοση. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η BMW θα χρησιμοποιήσει τον 6κύλινδρο κινητήρα των 3 lt, ανεβάζοντας την ισχύ του στα επίπεδα των 450 PS και τη ροπή στα 56 kgm. Σε συνδυασμό με τη διατήρηση του βάρους σε λογικά επίπεδα, η Μ4 Coupe θα μπορεί να επιταχύνει στα 100 km/h σε λίγο περισσότερο από 4 sec.