Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η μεγάλη επιστροφή του Marcus Gronholm στο WRC!

Ελλάδα 23:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μεγάλη επιστροφή του Marcus Gronholm στο WRC!

ΑΓΩΝΕΣ

Η μεγάλη επιστροφή του Marcus Gronholm στο WRC!

ΑΓΩΝΕΣ

Χαράς Ευαγγέλια στους λάτρεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι καθώς στον δεύτερο γύρο της σεζόν του 2019, το Ράλι Σουηδίας, θα δούμε ξανά τον Marcus Gronholm εν δράσει και μάλιστα με ένα Toyota Yaris WRC!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Φινλανδός ήταν σε συζητήσεις και πέρυσι αλλά αυτές δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Φέτος όμως, που γιορτάζει τα 51 του χρόνια, η Toyota Gazoo Racing θα του παρέχει ένα «όπλο» το οποίο θα προετοιμαστεί από την αγωνιστική ομάδα του Φινλανδού.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κυνηγάει την έκτη του νίκη στο Ράλι Σουηδίας, με την οποία θα «προσπεράσει» τον θρυλικό Stig Blomqvist. Και παρότι το να κερδίσει σε αυτή την ηλικία και μετά από τόσα χρόνια εκτός δράσης φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, δεν παύει να εξιτάρει η ιδέα να τον δούμε στις χιονισμένες ειδικές!

Advertisement
Advertisement

«Έχω πολλές αξέχαστε εμπειρίες από αυτό το ράλι, εκεί πήρα την πρώτη μου νίκη στο WRC το 2000. Εκεί θα τρέξω λοιπόν σε ένα ακόμα ράλι. Είμαι μάλλον υπέργηρος ως οδηγός ράλι και θα οδηγώ ανάλογα. Όμως η σειρά εμφάνισής μου στο δρόμο θα είναι καλή άρα υποθέτω πως και πάλι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι», είπε ο Gronholm.

Στο πλευρό του θα έχει όπως πάντα τον Timo Rautiainen. Μάλιστα έχει ήδη δοκιμάσει το Yaris WRC, οδηγώντας το σε μία εκδήλωση στο περιθώριο του Ράλι Φινλανδίας του 2017. Θα κάνει όμως και δοκιμές πριν το Ράλι Σουηδίας.

tanak-sweden18-rbpool-b640

Advertisement

«Σκοπεύω να καλύψω όσο γίνεται περισσότερα χιλιόμετρα, ώστε να εξοικειωθώ με το αυτοκίνητο. Δεν θα χαραμίσω χρόνο επιδιώκοντας να βρω μόνος μου το σωστό set-up, αντίθετα θα ξεκινήσω με βάση τις ρυθμίσεις που θα επιλέξει η Toyota Gazoo Racing», είπε ο Gronholm.

To Ράλι Σουηδίας θα διεξαχθεί 14 με 17 Φεβρουαρίου.

Advertisement