Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Οι αντιπαλότητες του WRC αναβιώνουν στο Ράλι Ντακάρ

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αντιπαλότητες του WRC αναβιώνουν στο Ράλι Ντακάρ

ΑΓΩΝΕΣ

Οι αντιπαλότητες του WRC αναβιώνουν στο Ράλι Ντακάρ

ΑΓΩΝΕΣ

Για παραπάνω από μία δεκαετία, ο Sebastien Loeb πρωταγωνιστούσε στον κόσμο του WRC. Κανένας δεν μπορούσε να τον κερδίσει. Επικράτησε σχεδόν στα μισά ράλι στα οποία συμμετείχε και μετά την κατάκτηση εννέα συνεχόμενων παγκόσμιων τίτλων, τα γαλλικά ΜΜΕ τον βάφτισαν… «εξωγήινο».

Advertisement
Advertisement

Όμως στο Ράλι Ντακάρ ο οδηγός της Peugeot θα είναι πρωτοεμφανιζόμενος. Ένας rookie στο πεδίο θριάμβου του Nasser Al-Attiyah, με τον οποίο είχαν συνυπάρξει στο παρελθόν στην ομάδα της Citroen στο WRC. Όταν το 2012 μάχονταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, οι ισορροπίες ήταν διαφορετικές. Ο Loeb πήρε εννέα νίκες καθοδόν για τον τίτλο – τις πέντε από αυτές συνεχόμενες, την ώρα που το καλύτερο αποτέλεσμα του οδηγού από το Κατάρ ήταν η τέταρτη θέση στην Πορτογαλία. Έκλεισε τη σεζόν μόλις στη 12η θέση της τελικής βαθμολογίας.

Όμως στο Ράλι Ντακάρ, o Al-Attiyah έχει δύο νίκες και πολλές κερδισμένες ειδικές διαδρομές. Ο Loeb είναι ακόμα στο μηδέν. Βέβαια δεν είναι ο μοναδικός οδηγός του WRC που κάνει φέτος τα πρώτα του βήματα σε ράλι Cross Country. To ντεμπούτο του στο Ράλι Ντακάρ κάνει και ο Mikko Hirvonen, που θα τρέξει με MINI παρόμοιο εκείνου του Al-Attiyah. Δίπλα στον Φινλανδό θα είναι ο έμπειρος Michel Perin. Θα καταφέρει λοιπόν ο Hirvonen να αλλάξει τη… μοίρα του και να πάρει εκδίκηση για τις ήττες στο WRC;

Εκεί ότι κι αν έκανε, όσο κι αν πίεζε, ήταν πάντα ένα κλικ πίσω από τον Loeb. Αποκορύφωμα ήταν η σεζόν του 2009 όπου έχασε τον τίτλο από τον Αλσατό για μόνο έναν βαθμό!

Advertisement
Advertisement

hirvonen-dakar16-testing640

«Πριν από έξι μήνες δεν ήξερα πολλά για το Dakar», λέει ο Hirvonen. «Μόνο πως σε αυτή τη δοκιμασία, έχει περισσότερη σημασία η σωστή πλοήγηση κι όχι η γρήγορη οδήγηση. Έχω όμως πλέον κάνει αρκετές δοκιμές και ανυπομονώ για την έναρξη του ράλι».

Ίσως ο πιο δημοφιλής πρώην οδηγός του WRC που θα λάβει μέρος στο Dakar, είναι ο Carlos Sainz που θα οδηγεί για την Peugeot. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, γνωστός ως «Matador», ήταν αφεντικό στο σπορ προτού εμφανιστεί ο Loeb. Όμως η νίκη του στο Dakar το 2010 απέδειξε πως δεν έχει χάσει ούτε την ταχύτητα αλλά ούτε και τα κότσια του. Παράλληλα, ο Sainz έχει ηγηθεί της εξέλιξης του νέου Peugeot 2008DKR16.

Advertisement

Η ώρα της δράσης πλησιάζει, οι παλιές κόντρες θα αναβιώσουν και με την αλλαγή του χρόνου, θα μπορείτε να παρακολουθείτε καθημερινά όσα συμβαίνουν στη Νότια Αμερική μέσα από το RedBull.com!

Πηγή: RedBull.com

Advertisement