Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

H Lada στην πρεμιέρα του WTCC

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lada στην πρεμιέρα του WTCC

ΑΓΩΝΕΣ

H Lada στην πρεμιέρα του WTCC

ΑΓΩΝΕΣ

Στην πίστα του Magny-Cours, στη κεντρική Γαλλία, πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες δοκιμές της Lada ενόψει της έναρξης του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC). Η Lada Sport Lucoil, όπως είναι το πλήρες όνομα της ομάδας, συμμετέχει στο θεσμό με τρία προσθιοκίνητα Granta Sport TC1, τα οποία εφοδιάζονται με 1.6 turbo και 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Η περιορισμένη διάρκεια των δοκιμών δείχνει να απασχολεί τους οδηγούς Rob Huff, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy, λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα στο σιρκουί πόλης του Μαρακές, στο Μαρόκο (12 – 13 Απριλίου). «Είναι δύσκολο να αγνοήσουμε την έλλειψη δοκιμών. Ωστόσο, μπορούμε ήδη να είμαστε βέβαιοι για κάποια πράγματα με το νέο Granta. Το αυτοκίνητο είναι γρήγορο με καλή συμπεριφορά και ο κινητήρας φαίνεται πραγματικά δυνατός. Είμαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο γρήγορο και πιο επιθετικό από ό,τι το αυτοκίνητο προηγούμενων προδιαγραφών και η ομάδα έχει κάνει σπουδαία δουλειά», σχολίασε ο Huff.

Από την πλευρά του, ο Thompson προσέθεσε: «Η ομάδα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα νεότητας, που είναι αναπόφευκτα κατά την εξέλιξη ένος ολοκαίνουριου αυτοκινήτου. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να έχουμε μια ακριβή εικόνα της ανταγωνιστικότητας του αυτοκινήτου, όμως μπορώ να πω είναι ότι είναι πολύ πιο γρήγορο από ό,τι το προηγούμενο μοντέλο». Τέλος, ο 24χρονος Ρώσος Kozlovskiy δήλωσε: «Μπορούμε να κρίνουμε το ρυθμό του νέου Granta Sport μόνο σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση γιατί δεν κάναμε κοινές δοκιμές με άλλες ομάδες. Το αυτοκίνητο έχει περισσότερη δύναμη και η αεροδυναμική του συμπεριφορά είναι πολύ καλύτερη λόγω του μικρότερου ύψους και του μεγαλύτερου πλάτους».