Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Gymkhana GRiD 2019: Στο βάθρο ο Χατζαράς (video)

Ελλάδα 20:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Gymkhana GRiD 2019: Στο βάθρο ο Χατζαράς (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Gymkhana GRiD 2019: Στο βάθρο ο Χατζαράς (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Με μία μεγάλη ελληνική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φετινή εκδοχή του συναρπαστικού Gymkhana GRiD!

Advertisement
Advertisement

Μετά από δύο συνεχόμενες επισκέψεις του θεσμού που «γέννησε» το μπολιασμένο με τρέλα μυαλό του Ken Block στη Νότια Αφρική και το Sun City του Γιοχάνεσμπουργκ, ήρθε η ώρα της επιστροφής στην Ευρώπη. Και η μάχη της Βαρσοβίας δεν υστέρησε ούτε σε θέαμα, ούτε σε συμμετοχές.

Στη δέκατη διεξαγωγή του Gymkhana GRiD συμμετείχαν οδηγοί θρύλοι όπως ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC αλλά και του RallyCross, Peter Solberg. Μαζί τους και ο δικός μας πρωταθλητής, ο Χρήστος Χατζαράς, που μάλιστα κατάφερε να ανέβει στο βάθρο της κατηγορίας των πισωκίνητων θηρίων!

Advertisement
Advertisement

Στον εκθεσιακό χώρο PTAK Warsaw στήθηκε η μεγαλύτερη σε έκταση αλλά και ταχύτερη διπλή διαδρομή που έχουμε δει έως τώρα στο GRiD. Σχεδόν η διπλάσια από εκείνη στην οποία είχαμε κάνει βόλτες με το Hoonicorn του Block στη Santa Pod.

Και σε αυτό το συναρπαστικό πεδίο μάχη, οι εκπλήξεις ήταν πολλές – ειδικά στην κατηγορία RWD. Ο πρωταθλητής Luke Woodham αποκλείστηκε νωρίς, όπως και ο παγκόσμιος πρωταθλητής World Cross Country Cup, Jakub Przygonski. Στα «θύματα» βρέθηκαν κι άλλα μεγάλα ονόματα, όπως ο Ιάπωνας Daigo Saito ή ο Baggsy.

Advertisement

Αντί αυτών, πανηγύρισε ο Mantas Sliogeris που χόρευε με ένα MX5 200 ίππων, με τον Πολωνό Pawel Korpulinski και τον Χαντζαρά να συμπληρώνουν το γεμάτο από αουτσάιντερ βάθρο!

Στα AWD ο τελικός ήταν… οικογενειακή υπόθεση, με τον μπαμπά Petter Solberg να δείχνει στον γιο Oliver, πως γίνεται η δουλειά!

Advertisement

Αναλυτικά οι θριαμβευτές ανά κατηγορία:

AWD:
1 – Petter Solberg (Νορβηγία) – PSRX VW Polo GTI
2 – Oliver Solberg (Νορβηγία) – PSRX Citroen DS3 RX
3 – Riku Tahko (Φινλανδία) – MINI Cooper S R4

Advertisement

RWD:
1 – Mantas Sliogeris (Λιθουανία) – Mazda MX5
2 – Pawel Korpulinski (Πολωνία) – BMW 1M Coupe
3 – Christos Chantzaras (Ελλάδα) – BMW E36 M3

Μπορείτε να απολαύσετε όλο το Gymkhana GRiD, συνολικά 4μιση ώρες γεμάτες δράση, στο video που ακολουθεί!