ΑΓΩΝΕΣ

GP3: Αύξησε το προβάδισμα του ο Έλληνας

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP3: Αύξησε το προβάδισμα του ο Έλληνας

ΑΓΩΝΕΣ

GP3: Αύξησε το προβάδισμα του ο Έλληνας

ΑΓΩΝΕΣ

Πρώτος παραμένει στη βαθμολογία του GP3 Series μετά τον πρώτο αγώνα του Silverstone ο Ευτύχιος Έλληνας! Μάλιστα, με την πέμπτη θέση στο ιστορικό σιρκουί, αύξησε το προβάδισμα του! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Μετά από ένα επεισοδιακό αγώνα όπου οι άμεσοι αντίπαλοι είχαν κακή μέρα, ο 21χρονος έχει πλέον “αέρα” 6 πόντων από τον πλησιέστερο αντίπαλο, προβάδισμα που σκοπεύει να διευρύνει στον αυριανό δεύτερο αγώνα στη βρετανική πίστα.

Εκκινώντας έκτος, έχασε έδαφος στην εκκίνηση και στη συνέχεια είχε “δεμένα χέρια” αφού λόγω της σύγκρουσης των Πάτρικ Κουγιάλα και Ντέιβιντ Φουμανέλι, το αυτοκίνητο ασφαλείας έμεινε στην πίστα για τον μισό αγώνα!

Όταν αυτό αποχώρησε, δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια για να σκαρφαλώσει κι άλλο στην κατάταξη.

Advertisement
Advertisement

“Αν δεν είχα χάσει χρόνο στις κατατακτήριες, θα μπορούσα να εκκινήσω από τη πρώτη σειρά του grid. Εκκίνησα όμως έκτος και αυτό μου έφερε περισσότερη δουλειά καθώς ήταν δύσκολο να βελτιώσω τη θέση μου. Είχα σπινάρισμα στους τροχούς στην εκκίνηση, πράγμα που δεν βοήθησε ενώ η παρατεταμένη παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλά περιθώρια για ανάκαμψη”, δήλωσε ο οδηγός της Marussia Manor Racing.

Όσο για τον Ελληνοελβετό Άλεξ Φοντάνα, έχασε επίσης έδαφος στην εκκίνηση και παρότι δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τους Έλληνα και Νικ Γιελόλι, η έβδομη θέση κρίνεται ικανοποιητική. Του χάρισε βαθμούς και εκτός αυτού, χάρη στον κανονισμό του αντεστραμμένου grid στον δεύτερο αγώνα, θα εκκινήσει από τη δεύτερη θέση!

Advertisement

Νικητής αναδείχθηκε ο περυσινός πρωταθλητής της Βρετανικής F3, Τζακ Χάρβεϊ.

Οι πρώτοι δέκα της κατάταξης:

1.  Χάρβεϊ ART 31m37.496s
2.  Κορτζούς Koiranen + 3.051s
3.  Ρεγκάλια ART + 5.369s
4.  Κιάτ MW Arden + 6.619s
5.  Έλληνας Manor + 8.073s
6.  Γελόλι Carlin + 9.485s
7.  Φόντανα Jenzer + 12.389s
8.  Βεντουρίνι Trident + 15.626s
9.  Φονγκ Statu + 16.634s
10.  Ζαμπαρέλι Manor + 17.210s
Advertisement

Φωτογραφίες: GP3 Media Service