Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula 2: Νίκη Tsunoda στον feature race, αύριο θα κριθεί ο τίτλος!

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula 2: Νίκη Tsunoda στον feature race, αύριο θα κριθεί ο τίτλος!

ΑΓΩΝΕΣ

Formula 2: Νίκη Tsunoda στον feature race, αύριο θα κριθεί ο τίτλος!

ΑΓΩΝΕΣ

Παράταση στην αγωνία σε ότι αφορά στο όνομα του πρωταθλητή του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 2!

Advertisement
Advertisement

Ο Yuki Tsunoda κατέκτησε τη νίκη στον feature αγώνας του Σακχίρ, με τα πλασαρίσματα των Callum Ilott και Mick Schumacher να μεταφέρουν την μάχη τους για τον αγώνα sprint της Κυριακής αφού η μεταξύ τους διαφορά διατηρήθηκε στους 14 βαθμούς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 32!

Yuki Tsunoda και Nikita Mazepin μοιράζονταν την πρώτη σειρά του grid, αμφότεροι έχοντας μαθηματικά κάποιες λιγοστές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Στη δεύτερη σειρά ήταν οι Jehan Daruvala και Robert Shwartman, την ώρα που ο Callum Ilott εκκινούσε ένατος και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Schumacher, μόλις 18ος! Ο Γερμανός που εκκινούσε με τη σκληρή γόμα, είχε πληρώσει τη σύγκρουση που είχε με τον Roy Nissany στο τέλος των κατατακτήριων δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Tsunoda έπεσε τρίτος, με τον Mazepin να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα. Ο Ilott ανέβηκε έβδομος ενώ ο Schumacher δέκατος-έκτος, παρότι είχε επαφή στο στρίμωγμα της πρώτης στροφής.

Στα φρένα στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου ο Mick κέρδισε μία θέση με ένα απαιτητικό προσπέρασμα (χωρίς DRS) επί του Louis Deletraz. Στον γύρο 3 πέρασε τον Nissany και πήγε να περάσει και τον Giuliano Alesi με τον οποίο είχε επαφή – ευτυχώς χωρίς συνέπειες.

Advertisement

Και δεν έμεινε πολύ εκεί, αφού πριν το τέλος του γύρου πέρασε τον Γάλλο, γιο του πρώην οδηγού της Formula 1. Ήταν δέκατος τρίτος, με τον Ilott να έχει χάσει μία θέση και να είναι όγδοος.

Στο ξεκίνημα του γύρου 7, έχοντας φυσικά πλέον και αρωγό το DRS, o Schumi Jr πέρασε και τον Theo Pourchaire, την ώρα που στην κορυφή τα πράγματα ήταν σταθερά με την κατάταξη: Mazepin, Shwartman, Tsunoda και Felipe Drugovich.

Στο γύρο 14 (από τους 48) άρχισαν τα pit stop, με πρώτο τον πέμπτο Daruvala και σταδιακά τους συναθλητές του να ακολουθούν. Στο γύρο 16 ο Schumacher πέρασε τον Marcus Armstrong και πλέον ήταν ακριβώς πίσω από τον Ilott. Όμως δεν μονομάχησαν καθώς στο γύρο 17 ο Βρετανός μπήκε στα pit.

Ο Schumacher περίμενε μέχρι το γύρο 30 για να μπει να βάλει τα πιο μαλακά ελαστικά. Επέστρεψε στην πίστα δωδέκατος και με κρύα ελαστικά, βρέθηκε πίσω και από τον Dan Ticktum. Αλλά με το που αυτά ήρθαν στη σωστή θερμοκρασία, ο Γερμανός πήρε φόρα. Πέρασε Armstrong και Deletraz ανεβαίνοντας ενδέκατος, την ώρα που ο Ilott ήταν πέμπτος αλλά με ταλαιπωρημένα ελαστικά πιο σκληρής γόμας.

Στο γύρο 35 ο Schumi πέρασε και τον Artem Markelov και μπήκε στη δεκάδα, πράγμα που χάριζε και δύο βαθμούς αν διατηρούσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα!

Όσο για την κορυφή, ο Mazepin οδηγούσε την κούρσα, με τον Tsunoda να περνάει τον Shwartzman, την ώρα που ο Schumacher ρίσκαρε σε μία εντυπωσιακή προσπέραση επί του Ticktum. Ήταν πλέον ένατος, με έντεκα γύρους να απομένουν! Ένα γύρο μετά απαλλάχθηκε και από το εμπόδιο του Piquet συνεχίζοντας την αναρρίχησή του!

Τέσσερις γύρους πριν το τέλος είχαμε νέα αλλαγή στην κορυφή, με τον Tsunoda να οδηγεί την κούρσα και να κατακτά τη νίκη με δεύτερο τον Zhou. Για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου έγινε μεγάλη μάχη, με νικητή τον Mazepin και τους Drugovich, Shwartzman να ακολουθούν. Ωστόσο, τόσο ο Ιάπωνας όσο και ο Mazepin, ήταν υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες.

Όχι τυχαία, κάτω από το βάθρο βρίσκονταν ο επικεφαλής του προγράμματος F1 της Red Bull, Helmut Marko, αλλά και ο ομόλογός του στη Honda, Masashi Yamamoto. Είναι κοινό μυστικό, πως ο Tsunoda το 2021 θα βρίσκεται στη Formula 1, οδηγώντας για λογαριασμό της AlphaTauri.

Ο Ilott τερμάτισε έκτος, με τον Schumacher ακριβώς πίσω του, καθώς πέρασε στον τελευταίο γύρο τον Daruvala. Και με τους βαθμούς του ταχύτερου γύρου, πήρε ακριβώς τους ίδιους βαθμούς με τον αντίπαλό του.

Έτσι ο τίτλος θα κριθεί στον αγώνα sprint της Κυριακής, με τον γιο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή να έχει προβάδισμα 14 βαθμών έναντι του Ilott που είναι και ο μοναδικός του πλέον αντίπαλος στη μάχη για το θρόνο. Ωστόσο, κρίθηκε ο τίτλος των κατασκευαστών, με πρωταθλητρια την PREMA!

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!