Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το FIA World RallyCross θα γίνει ηλεκτρικό!

Ελλάδα 22:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το FIA World RallyCross θα γίνει ηλεκτρικό!

ΑΓΩΝΕΣ

Το FIA World RallyCross θα γίνει ηλεκτρικό!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί μέχρι πρότινος στο πλάνο να είχαμε την δημιουργία ειδικής κατηγορίας με ηλεκτρικά οχήματα στη δομή του FIA World RallyCross presented by Monster Energy, να όμως που έχουμε ανατροπή και η εν λόγω τεχνολογία θα κάνει «κατάληψη» στο θεσμό!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πάντα έγκυρου motorsport.com, υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις ώστε να έχουμε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα από τη σεζόν του 2020 στην κατηγορία των Supercars!

Σύμφωνα με πηγή που δεν κατονομάζεται υπάρχουν συζητήσεις με εννέα διαφορετικούς κατασκευαστές που εξετάζουν την εμπλοκή τους. Η Peugeot και η Audi αναμένεται να είναι δύο από τους «παίκτες» σε αυτή τη νέα εποχή του σπορ.

Advertisement
Advertisement

Όμως πέραν των εργοστασιακών συμμετοχών, οι διοργανωτές του ανερχόμενου και άκρως ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, θέλουν να εξασφαλίσουν πως θα υπάρχει η δυνατότητα να αγοράζουν οι ιδιωτικές ομάδες τον απαιτούμενο εξοπλισμό και μετά να φτιάχνουν τα οχήματά τους, όπως συμβαίνει τώρα.

Εκτιμάται πως θα υπάρχει κοινό ανθρακονημάτινο μονοκοκ και κλωβός ασφαλείας, τα οποία θα παρέχονται μαζί με τα συστήματα πέδησης και αναρτήσεων ως βασικός εξοπλισμός από ανεξάρτητο προμηθευτή. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τις μπαταρίες.

Παρά την έλευση της ηλεκτρικής τεχνολογίας, τα Supercars με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης θα παραμείνουν ενεργά. Είτε θα αποτελούν ξεχωριστές κατηγορίες, είτε θα αξιοποιηθούν σε ανάλογα πρωταθλήματα εκτός Ευρώπης.

Advertisement

Atmosphere_WorldRX_2017_Barcelona_MCH_0003-640tall