Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Fafe Rally Sprint: Νίκη Sordo, ντεμπούτο Mikkelsen

Ελλάδα 16:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Fafe Rally Sprint: Νίκη Sordo, ντεμπούτο Mikkelsen

ΑΓΩΝΕΣ

Fafe Rally Sprint: Νίκη Sordo, ντεμπούτο Mikkelsen

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί το Ράλι Πορτογαλίας να διεξάγεται τη προσεχή εβδομάδα όμως όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στην Ιβηρική χώρα υπήρξε ένα θεαματικό… «ζέσταμα»! Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα ετήσιο ραντεβού σε μία μικρή διαδρομή 6.34 χιλιομέτρων στο Βορρά της Πορτογαλίας, που πραγματικά «βουλιάζει» από κόσμο που διψά για ταχύτητα! Φέτος 100.000 θεατές έσπευσαν να παρακολουθήσουν το Sprint, η λίστα συμμετοχών του οποίου περιλάμβανε άλλωστε πολλούς «παγκόσμιους».  Είναι χαρακτηριστικό πως κάποιοι είχαν εδώ και μέρες κατασκηνώσει στο χώρο, ώστε να εξασφαλίσουν τις καλύτερες θέσεις!

Στη κορυφή βρέθηκε ο «γείτονας» Ντάνι Σόρντο με το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC, κερδίζοντας στο νήμα τον Μαντς Όστμπεργκ με το Ford Fiesta WRC της M-Sport. Η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις ένα δευτερόλεπτο.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Τσέχος Μάρτιν Πρόκοπ, επίσης με Fiesta, μπροστά από τον Αντρέας Μίκελσεν! Ο Νορβηγός έκανε ντεμπούτο με το Polo R WRC, τρέχει άλλωστε την επόμενη εβδομάδα  στο Ράλι Πορτογαλίας στη πρώτη τη του… παγκόσμια συμμετοχή ως οδηγός της Volkswagen. Στο Fafe Sprint αναμενόταν να λάβει μέρος και το πρώτο βιολί της γερμανικής ομάδας, ο Σεμπαστιέν Οζιέ, ωστόσο μία ίωση τον κράτησε μακριά από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Τη πεντάδα συμπλήρωσε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα με Citroen DS3, σε ένα ακόμα στάδιο της προσπάθειας επιστροφής του σε πλήρη αγωνιστική δράση μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του πριν από δύο χρόνια. Ήταν μάλιστα η πρώτη του εξόρμηση σε χωμάτινη ειδική διαδρομή!
[nggallery id=2321]