Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

F138 το κωδικό όνομα της νέας Ferrari

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F138 το κωδικό όνομα της νέας Ferrari

ΑΓΩΝΕΣ

F138 το κωδικό όνομα της νέας Ferrari

ΑΓΩΝΕΣ

Δύο ημέρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου με το οποίο η Ferrari θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2013, αποκάλυψε το κωδικό της όνομα! Πως όμως προέκυψε το F138; Το 59ο κατά σειρά δημιούργημα του Μαρανέλο, χρησιμοποιεί το γράμμα «F» που χαρακτηρίζει όλα τα μονοθέσια Formula 1 της ιταλικής μάρκας, το «13» έχει να κάνει με τη χρονιά κατά την οποία θα αγωνίζεται ενώ το «8» αντικατοπτρίζει τον αριθμό κυλίνδρων του κινητήρα. Επιλογή συμβολική μιας και φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά χρήσης των V8.

Advertisement
Advertisement

Η Σκουντερία θα τρέχει φέτος με το ίδιο οδηγικό δίδυμο, τους Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα. Νέα προσθήκη στο δυναμικό της, αποτελεί ο Πέδρο ντε λα Ρόσα που ανέλαβε ρόλο οδηγού εξέλιξης. Τα αποκαλυπτήρια της F138 θα γίνουν στην έδρα της ομάδας στο Μαρανέλο.

Η Ferrari είναι η μόνη ομάδα που έχει λάβει μέρος και σε όλα τα πρωταθλήματα της Formula 1 και έχει στο ενεργητικό της 15 τίτλους οδηγών, 16 τίτλους στους κατασκευαστές, 207 pole positions, 219 νίκες και 228 ταχύτερους γύρους.
[nggallery id=1652]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ