Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ERC: Με αλλαγές το φετινό Ράλι Ακρόπολις

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ERC: Με αλλαγές το φετινό Ράλι Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

ERC: Με αλλαγές το φετινό Ράλι Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Με νέα ταυτότητα, με την προσθήκη και τρίτης ημέρας και με σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό του, το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2018 παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου που έλαβε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Advertisement
Advertisement

Ο εθνικός μας αγώνας αποτελεί φέτος τον τρίτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) και θα διεξαχθεί στις 1-3 Ιουνίου. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με έδρα στην πόλη της Λαμίας, σε ορισμένα από τα κλασικά «ακροπολικά» χώματα.

Όμως φέτος θα υπάρξουν και δύο ακόμα μεγάλες αναβιώσεις: της εκκίνησης κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και της Υπερειδικής Διαδρομής στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου.

«Το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ για ακόμη μία χρονιά, κάτι σημαίνει. Ότι έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις, γιατί αποτελούν μέρος της ανάπτυξής μας. Σημαίνει επίσης ότι ο θεσμός, πέρα από το αθλητικό του σκέλος, είχε και τα αποτελέσματα που προσδοκούσαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια: το άνοιγμα της Στερεάς Ελλάδας σε ό,τι υγιές μπορεί να μας πηγαίνει μπροστά σε όλα τα επίπεδα. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει σε όλο τον κόσμο, αλλά η καρδιά του πάντα θα χτυπά στην Στερεά Ελλάδα και γι αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε εμπράκτως δίπλα του» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Advertisement
Advertisement

Ο Νίκος Σταυρογιάννης, Δήμαρχος της οικοδέσποινας του αγώνα Λαμίας, από την πλευρά του είπε: «Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, καλωσορίζουμε για μία ακόμα φορά στη Λαμία το EKO Acropolis Rally 2018 και είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε για τρίτη χρονιά αυτό το συναρπαστικό και παγκοσμίως γνωστό αθλητικό γεγονός. Γεμάτο απαιτητικά χαρακτηριστικά και συναρπαστικές διαδρομές στα βουνά της Ρούμελης, αλλά και με ξεχωριστά events».

Acropolis17testing-Nasser_Al_Attiyah_03-640

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Δημήτρης Μιχελακάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον χορηγό ονομασίας του αγώνα και επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη να τηρηθούν από όλες τις πλευρές όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε να διασκεδάσουν όλοι όσοι βρεθούν και φέτος στο βουνό.

Advertisement

Μετά την τελετή εκκίνησης στην Ακρόπολη στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 1/6, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί (στις 15:26) η Υπερειδική Διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου και το απόγευμα (17:29) η Ειδική σε μια κλασσική και άκρως δημοφιλή διαδρομή, στο πεδίο βολής της Θήβας.

Advertisement

Η δεύτερη μέρα, Σάββατο 2/6, περιλαμβάνει έξι Ειδικές Διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες) -Νέα Άμφισσα, Δροσοχώρι, Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα- και η τρίτη μέρα άλλες δύο επαναλαμβανόμενες, τη Γραμμένη και τη Δίβρη. Ο τερματισμός το αγώνα είναι προγραμματισμένος για τις 15:04 το ίδιο απόγευμα, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)