Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ERC: Εντυπωσιακός Kubica στα Κανάρια Νησιά

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ERC: Εντυπωσιακός Kubica στα Κανάρια Νησιά

ΑΓΩΝΕΣ

ERC: Εντυπωσιακός Kubica στα Κανάρια Νησιά

ΑΓΩΝΕΣ

Με το δεξί ξεκίνησε τη νέα περιπέτεια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα! Δύο και πλέον χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, πολλές εγχειρήσεις, σκληρή δουλειά και αρκετές προσπάθειες να επιστρέψει στη δράση (κυρίως στα ράλι), ο 28χρονος θέλει φέτος μία σεζόν πλήρους δράσης. Με ένα Citroen DS3 RRC της Lotos, ο Πολωνός ξεκίνησε εντυπωσιακά στο Ράλι Γκραν Κανάρια, κερδίζοντας και τις οκτώ ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους! Έτσι κατάφερε να ανοίξει την εντυπωσιακή διαφορά του ενός λεπτού και 6 δευτερολέπτων από τον ανταγωνισμό. Όλα αυτά, παρότι μία άτυχη στιγμή τον έστειλε πάνω στον τοίχο ενός… σπιτιού!

Advertisement
Advertisement

«Νομίζω πως το σπίτι είναι εντάξει, το ίδιο και το αυτοκίνητο μας! Ήταν ένας στενός δρόμος που οδηγούσε σε μία στενή διασταύρωση. Χρησιμοποίησα το χειρόφρενο, το αυτοκίνητο γύρισε και χτυπήσαμε στον τοίχο. Γενικά ήταν μία καλή ημέρα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν σκεφτόμασταν τα αποτελέσματα. Απλά οδηγώ και τελικά όλα πήγαν καλά. Ήταν μία ημέρα με πολλά μαθήματα», δήλωσε ο πρώην άσος της Formula 1.

Στη γενική κατάταξη ακολουθεί ο Τσέχος Γιαν Κοπέκι με Skoda, που είχε επίσης τη στιγμή του, όταν ενώ πίεζε, έχασε τον έλεγχο και ήταν τυχερός που δεν τελείωσε άδοξα ο αγώνας του. Αρκετά πίσω και με διαφορά μεταξύ τους τα Peugeot των Κρεγκ Μπριν και Ζερεμί Ανσιάν, πέμπτος ο Λουί Μονζόν με Mini και έκτος ο παλιός γνώριμος από το WRC, Αντρέας Άιγκνερ, που τρέχει με Subaru.

Το δεύτερο σκέλος του αγώνα στις Κανάριες Νήσους, περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές που απλώνονται σε 101.52 αγωνιστικά χιλιόμετρα.
[nggallery id=2193]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement