Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Villeneuve

Ελλάδα 7:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Villeneuve

ΑΓΩΝΕΣ

Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Villeneuve

ΑΓΩΝΕΣ

Για πρώτη φορά από το 2005 και την εμπλοκή του τότε στη Formula 1 με τη Sauber, o πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Jacques Villeneuve θα κάνει του χρόνου πλήρη αγωνιστική σεζόν. Με το θεσμό επιλογής του να είναι το NASCAR Euro Series!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ο 47χρονος ξεκίνησε με παρόμοιες βλέψεις τη σεζόν 2015-2016 στη Formula E αλλά η συνεργασία του με τη Venturi ολοκληρώθηκε πρόωρα. Φέτος πάτησε ξανά γκάζι τρέχοντας σε τρεις αγώνες του Americas RallyCross Championship και μάλλον του άνοιξε η όρεξη!

Ο Καναδός έλαβε μέρος σε διήμερο τεστ που έγινε στις 13 και 14 Δεκεμβρίου στο Autodromo di Franciacorta στην Ιταλία, που αναμένεται να φιλοξενήσει το δεύτερο γύρο της νέας σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Ο πρωταθλητής του 1997 στη Formula 1, πρωταθλητής στο IndyCar και νικητής στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης το 1995, έχει ήδη κάποια εμπειρία από Stock Cars. Συγκεκριμένα την περίοδο 2007-2013 είχε σποραδικές εμφανίσεις στις κατηγορίας Xfinity και Trucks του…ορίτζιναλ NASCAR στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και στον αντίστοιχο της πατρίδας του.

NASCAR-Euro-Series-2018-a1000x600

Ο Villeneuve θα τρέχει με την Go Fas Racing και στο τεστ πήρε μία πρώτη γεύση από την αγωνιστική Mustang με την οποία θα τρέχει το 2019.

Advertisement

«Απόλαυσα τη διαδικασία εκμάθησης του αυτοκινήτου, κυρίως γιατί είναι παρόμοιο με αυτά που οδηγούσα στο NASCAR. Η επιστροφή με πλήρη εμπλοκή είναι σημαντική για εμένα γιατί θέλω να είμαι κομμάτι ενός συνολικού εγχειρήματος και να κάνω όλη τη σεζόν. Ανυπομονώ για τον πρώτο αγώνα», είπε ο Jacques.

Αυτός θα λάβει χώρα στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο της Βαλένθια, στις 13-14 Απριλίου.

Advertisement