Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Στο Rallycross o Loeb!

Ελλάδα 14:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Στο Rallycross o Loeb!

ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Στο Rallycross o Loeb!

ΑΓΩΝΕΣ

Μία νέα πρόκληση έχει μπροστά του ο Sebastien Loeb που φέτος θα έχει πλήρη εμπλοκή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA, τρέχοντας για λογαριασμό της Team Peugeot Hansen.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Μετά τα εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα ράλι με τη Citroen, τις νίκες που πέτυχε με αυτή στο WTCC, το νέο ρεκόρ στο Pikes Peak με την Peugeot αλλά και το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στο Ράλι Ντακάρ, ο Αλσατός πλέον θα μάχεται στις αρένες του Rallycross.

Το άκρως ανερχόμενο σπορ όπου την τελευταία διετία κυριάρχησε ο πάλαι ποτέ αντίπαλος του Loeb στο WRC, Petter Solberg, φέτος αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού στη λίστα συμμετοχών θα βρίσκεται και το όνομα του Ken Block!

Advertisement
Advertisement

Όσο για τον Loeb, θα οδηγεί το 208 WRX Supercar των 550 ίππων, στο πλευρό του Timmy Hansen που πέρυσι ήταν δεύτερος στην τελική βαθμολογία. Η αυλαία της σεζόν θα ανοίξει στις 15 Απριλίου στην Πορτογαλία και ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στις 27 Νοεμβρίου στην Αργεντινή.

loeb-hansen-deal-e640

«Είμαι ενθουσιασμένος από αυτή την ευκαιρία. Όλα αυτά τα χρόνια είχα την τύχη να λάβω μέρος σε σπουδαίους θεσμούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά το rallycross θα είναι κάτι ξεχωριστό. Κι αυτό λόγω της απίστευτης ισχύος του αυτοκινήτου και της ανταγωνιστικότητας που έχει το 208 WRX αλλά και του έντονου συναγωνισμού. Η στρατηγική που απαιτεί αυτό το είδος αγώνων μου είναι εντελώς άγνωστη, έχω πολλά να μάθω αλλά ευελπιστώ να είμαι σύντομα ανταγωνιστικός», είπε ο 42χρονος Loeb.

Advertisement

O θρύλος των ράλι θα τρέχει με το #9.

loeb-hansen-deal-g640

Advertisement