Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Υβριδική τεχνολογία στο WRC

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Υβριδική τεχνολογία στο WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Υβριδική τεχνολογία στο WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Συνάντηση είχε στο Παρίσι, την Παρασκευή 14η Ιουνίου, το παγκόσμιο συμβούλιο των μελών της FIA. Εκεί επικύρωσαν επίσημα την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 2022.

Advertisement
Advertisement

 

Η εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής θα έχει αρχικά πενταετή ισχύ και θα μας φέρει μια νέα γενιά αυτοκινήτων χωρίς αλλαγές στην εμφάνιση αλλά με ένα υβριδικό σύστημα: Στις Απλές Διαδρομές τα αυτοκίνητα θα κινούνται με 100% ηλεκτρική ενέργεια και κατά τη διάρκεια των Ειδικών Διαδρομών οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα κινούν τα αγωνιστικά οχήματα με την ώθηση του ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Το αν θα πρέπει να περάσει η υβριδική τεχνολογία στους αγώνες είναι μία μεγάλη συζήτηση. Είναι σωστό οι αγώνες να μένουν πίσω από την τεχνολογία; Μήπως πρέπει να κρατήσουμε τους αγώνες αγνούς ώστε να είναι το τελευταίο οχυρό για τους φίλους του αυτοκινήτου; Από την άλλη πλευρά φανταστείτε πόσες… ζαβολιές θα γίνουν, μέχρι η ομοσπονδία να βρει λύσεις και να θεσπίσει σαφείς κανόνες.

Όσον αφορά το ημερολόγιο του WRC 2020, η ανακοίνωση του αναβάλλεται μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ωστόσο, την Παρασκευή (14/6) το Σουηδικό Ράλλυ επιβεβαίωσε την παραμονή του για τρία χρόνια (2020-2022).