Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Για δύο χρόνια στη Hyundai o Loeb

Ελλάδα 17:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Για δύο χρόνια στη Hyundai o Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Για δύο χρόνια στη Hyundai o Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Η συνεργασία του θρύλου των ράλι Sebastien Loeb με τη Hyundai Motorsport ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα! Θα έχει διετή διάρκεια και φέτος ο Αλσατός θα τρέξει με το i20 Coupe WRC σε 6 γύρους του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC, θα τρέξει για πρώτη φορά με αυτοκίνητο εκτός PSA Group αφού ξεκίνησε την καριέρα του στη Citroen και τα τελευταία χρόνια τρέχει στο Ράλι Ντακάρ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross με Peugeot.

«Η ένταξή μου στη Hyundai προσφέρει μία νέα πρόκληση την οποία ανυπομονώ να αντιμετωπίσω. Έχω εντυπωσιαστεί από την προσέγγιση της ομάδας και την αποφασιστικότητα όλων να πετύχουν. Νιώθω πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Το i20 WRC είναι ένα αυτοκίνητο νικητής, σαν πλήρωμα ξέρουμε πως είμαστε ακόμα ανταγωνιστικοί άρα το 2019 θα είναι μία συναρπαστική χρονιά», είπε ο Loeb!

Advertisement
Advertisement

Πάμε λοιπόν να δούμε τι περιλαμβάνει η συνεργασία του Loeb με τη Hyundai. Ο 44χρονος θα τρέξει σε 6 από τους 14 γύρους της σεζόν του 2019 και επί της ουσίας θα μοιράζεται το τρίτο αυτοκίνητο με τον πάλαι ποτέ teammate του, Dani Sordo.

neuville-finland18-a640

Τα άλλα δύο i20 Coupe WRC θα τα οδηγούν με πλήρες πρόγραμμα οι Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen. Η πρώτη εμφάνιση του Loeb θα γίνει στον εναρκτήριο γύρο της σεζόν, το Ράλι Μόντε Κάρλο, που διεξάγεται 24 με 27 Ιανουαρίου.

Advertisement

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σηκώσει μανίκια χωρίς ανάσα από τον μαραθώνιο του Ράλι Ντακάρ, το οποίο διεξάγεται 6 με 17 του μήνα στο Περού. Παράλληλα σημαίνει πως αλλάζουν και τα αρχικά πλάνα της Hyundai που μέχρι πρότινος υποστήριζε πως θα τρέξει με τους Neuville/Mikkelsen/Sordo.

neuville-swe18-rbpool-c640

Advertisement

Ο Loeb θα οδηγήσει και στον δεύτερο αγώνα της σεζόν, το Ράλι Σουηδίας, που διεξάγεται 14 με 17 Φεβρουαρίου ενώ η πρώτη εμφάνιση του Sordo θα γίνει τον Μάρτιο στο Μεξικό.

Ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τον Hayden Paddon, αν και η πλευρά της Hyundai αποκάλυψε πως βρίσκονται σε συζητήσεις για την μορφή της συνεργασίας τους το 2019.