Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Citroen και Loeb στο WTCC

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Citroen και Loeb στο WTCC

ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Citroen και Loeb στο WTCC

ΑΓΩΝΕΣ

Εδώ και πολλούς μήνες σας έχουμε ενημερώσει για τα πλάνα της Citroen να λάβει μέρος από το 2014 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC). Άλλωστε αυτή η νέα πρόκληση ήταν από τους λόγους για τους οποίους ο Σεμπαστιέν Λεμπ προχώρησε σε σταδιακή αποχώρηση από τα ράλι. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ήρθε λοιπόν η ώρα οι Γάλλοι να επισημοποιήσουν τα πλάνα τους, συνεχίζοντας τη δέσμευση τους απέναντι στον κόσμο των αγώνων. Για τη Citroen, μετά τα πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα Cross Country Rally και τα οκτώ κατασκευαστών στο WRC (9 στους οδηγούς διά χειρός του Λεμπ), ήρθε η ώρα να αποδείξει την αξία της και στην πίστα.

«Η Citroën Racing, εξέτασε με λεπτομέρεια την πιθανότητα να προχωρήσει με αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε ο επικεφαλής της, Φρεντρίκ Μπανζέ. «Το WTCC διαθέτει μια σειρά στοιχείων που είναι πολύ σημαντικά για τη Citroën: εκτενής προβολή από τον τύπο, κανονισμοί που περιορίζουν το κόστος και παρουσία σε διεθνές επίπεδο. Η εμπλοκή μας σε αυτό το πρωτάθλημα δεν θα μας δώσει απλά την ευκαιρία να προβάλουμε τη φιλοσοφία μας (Créative Technologie), αλλά επιπλέον θα μας βοηθήσει να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως εκείνες της Κίνας, της Ρωσίας και την Νοτίου Αμερικής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Total με την οποία συνεργαζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια και η οποία θα παραμείνει στο πλευρό μας και σε αυτή τη νέα περιπέτεια».

Η συμμετοχή της Citroën σε αυτή τη μορφή αγώνων, συμπίπτει με την παρουσίαση μιας νέας γενιάς αυτοκινήτων που θα είναι πιο εντυπωσιακά σε σχέση με εκείνα της παρούσας.

Advertisement
Advertisement

«Η συμμετοχή σε μια νέα κατηγορία για πρώτη φορά αποτελεί τεράστια πρόκληση για την ομάδα μας», δήλωση ο επικεφαλής της Citroën Racing, Ιβ Ματόν. «Θα έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μέρος των εξαρτημάτων του DS3 WRC, ξεκινώντας από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.6λίτρων. Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει την εξέλιξη στις εγκαταστάσεις μας και τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιήσουμε τις πρώτες δοκιμές. Προφανώς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε και στο WRC όπου θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το 2013. Η συνεργασία μας με το Abu Dhabi θα ενισχυθεί, στοιχείο που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την εμπλοκή μας στο WRC με νέους στόχους».

Η Citroën Racing θα συμμετέχει σε όλη την αγωνιστική σαιζόν του WTCC για το 2014. Το όνομα του πρώτου οδηγού δεν αποτελεί έκπληξη. Μετά την κατάκτηση 9 τίτλων στο WRC ο Σεμπαστιέν Λεμπ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για αυτή τη νέα πρόκληση που θα αντιμετωπίσει με την αγαπημένη του ομάδα.

Advertisement

«Είμαι χαρούμενος που τελικά επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή μας. Αποτελεί ένα όνειρο το γεγονός ότι είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας. Δεν βλέπω την ώρα να βρεθώ στο αυτοκίνητο και να ξεκινήσουμε τις δοκιμές. Χρησιμοποίησα αυτή τη μεταβατική χρονιά ώστε να κερδίσω εμπειρίες και να βελτιώσω τις επιδόσεις μου στην πίστα. Δεν περιμένω να κερδίσω άμεσα, όμως στόχος μου είναι το πρώτο σκαλί του βάθρου».

Προς το παρόν, η προσοχή του Αλσατού είναι στραμμένη σε μία άλλη πρόκληση, την θρυλική ανάβαση του Pikes Peak που θα λάβει χώρα τη Κυριακή 30 Ιουνίου.

Advertisement