Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Έμεινε στη Citroen o Meeke

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έμεινε στη Citroen o Meeke

ΑΓΩΝΕΣ

Έμεινε στη Citroen o Meeke

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να είχε συζητηθεί το όνομά του για ρόλο στο νέο πρόγραμμα της Toyota για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αλλά τελικά ο Kris Meeke έμεινε πιστός στη Citroen.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Παρότι η γαλλική εταιρεία το 2016 θα είναι εκτός WRC, θα επιστρέψει το 2017 με νέο πρόγραμμα και νέο αυτοκίνητο. Προφανώς το πλάνο που παρουσίασε στον Βόρειο-Ιρλανδό ήταν ικανοποιητικό κι έτσι κι αυτός έβαλε την υπογραφή του σε νέο, τριετές συμβόλαιο! Είναι η πρώτη φορά που η Citroen του προσφέρει τόσο μακροπρόθεσμη συμφωνία και εύλογα τον έπεισε.

Πρέπει να σημειωθεί πως τη νέα σεζόν ο Meeke δεν θα μείνει εκτός δράσης αλλά θα οδηγήσει σε κάποια ράλι με ένα DS3 WRC της ιδιωτικής PH Sport. Ίσως θυμάστε πως και στο παρελθόν η Citroen είχε ακολουθήσει παρόμοια στρατηγική, με την Kronos. Ήταν το 2006, μία μεταβατική σεζόν για τη μάρκα αφού το C4 WRC δεν ήταν ακόμα έτοιμο αλλά και πάλι, ο Sebastien Loeb είχε καταφέρει να πάρει τον τίτλο.

Advertisement
Advertisement

Meeke-Sweden15-i640

«Είχα επιλογές αλλά προτίμησα να μείνω στη Citroen Racing ώστε να γευτώ τους καρπούς της δουλειάς που κάναμε μαζί αυτή τη διετία αλλά και ως ένα ευχαριστώ για την πίστη που έχουν δείξει προς το πρόσωπό μου», είπε ο Meeke.

Με τον Mads Ostberg να έχει ήδη επιστρέψει στην M-Sport (διαβάστε περισσότερα εδώ), παρόμοιο πρόγραμμα με αυτό του Meeke αναμένεται να έχει το νέο… πουλέν των Γάλλων, ο Stephane Lefevbre.