Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Έμεινε εκτός Indy 500 o Alonso (video)

Ελλάδα 18:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έμεινε εκτός Indy 500 o Alonso (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Έμεινε εκτός Indy 500 o Alonso (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το όνειρο της κατάκτησης της νίκης στον θρυλικό αγώνα των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο για τον Fernando Alonso!

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός που έχοντας κερδίσει τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Μαν αλλά και το Grand Prix Μονακό της F1 (και μάλιστα δις), ξεκίνησε πέρυσι την προσπάθεια κατάκτησης του Indy500 ώστε να γίνει μόλις ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία, μετά τον Graham Hill, που θα πετύχει το περίφημο «Triple Crown».

Κι αν πέρυσι φλέρταρε με τη νίκη ώσπου προδόθηκε από τον κινητήρα της Honda, φέτος δεν θα καταφέρει καν να διεκδικήσει τη νίκη αφού δεν κατάφερε να προκριθεί στον αγώνα!

Ο 37χρονος ξεκίνησε με το αριστερό την προσπάθεια αφού ο συνδυασμός McLaren-Carlin-Chevrolet αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά ιδανικός. Προβλήματα με τα ηλεκτρικά στην αρχή, στον τοίχο στη συνέχεια και στο τέλος, στην τελευταία προσπάθεια να διεκδικήσει ένα από τα δύο τελευταία εισιτήρια, η ήττα ήρθε από έναν rookie και μία ομάδα χωρίς χορηγούς και χωρίς… ιδιαίτερη τύχη στον αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, στο τελευταίο shoot-out, ο Alonso έπιασε μέση ωριαία ταχύτητα 227.353 μίλια την ώρα, που ήταν αρκετή να τον τοποθετήσει μπροστά από τους Pato O’ Ward και Max Chilton αλλά πίσω από τους Sage Karam και James Hinchcliffe. Δηλαδή στην θέση #33 του grid. Υπήρχε όμως ένας ακόμα υποψήφιος.

Ο Kyle Kaiser της Juncos Racing, που δύο μέρες νωρίτερα είχε ένα άσχημο ατύχημα, καταστρέφοντας το μονοθέσιο του, από το οποίο οι χορηγοί έλαμπαν διά της απουσίας τους. Ουδείς υπολόγιζε το συγκεκριμένο συνδυασμό αλλά με μέση ωριαία ταχύτητα 227.372 μίλια την ώρα, ήταν αυτοί που εξασφάλισαν την τελευταία θέση στο grid του αγώνα της επόμενης Κυριακής.

Δείτε στο video που ακολουθεί την προσπάθεια του Alonso…

Advertisement