Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ELMS: Δείτε LIVE τη μάχη του Λασκαράτου για την pole στο Portimao (video)

Ελλάδα 1:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ELMS: Δείτε LIVE τη μάχη του Λασκαράτου για την pole στο Portimao (video)

ΑΓΩΝΕΣ

ELMS: Δείτε LIVE τη μάχη του Λασκαράτου για την pole στο Portimao (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η συναρπαστική σεζόν του 2021 για το European Le Mans Series ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον 4ωρο αγώνα της Πορτογαλίας να αποτελεί την τελευταία πρόκληση για τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας στο θεσμό, Ανδρέα Λασκαράτο.

Advertisement
Advertisement

Ο 35χρονος οδηγός της 1AIM Villorba Corse έχει μπροστά του μία πραγματική δοκιμασία, αφού το έκτο πεδίο μάχης της χρονιάς, το εντυπωσιακό Portimao, αποτελεί μία πίστα την οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά. Όμως δεν θα πάει απροετοίμαστος.

«Δούλεψα πολύ στον προσομοιωτή αλλά κάναμε και πολλές διαδικτυακές συναντήσεις με την ομάδα μου, όπου πραγματοποιήσαμε επιπλέον προσομοιώσεις και αναλύσαμε δεδομένα τηλεμετρίας από παλαιότερους αγώνες εκεί», σημειώνει ο Λασκαράτος.

Όμως δεν πρόκειται για μία απλή πίστα αφού το σιρκουί του Algarve το οποίο έγινε ευρέως γνωστό φιλοξενώντας από πέρυσι και Grand Prix της Formula 1, χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακές υψομετρικές διαφορές.

Advertisement
Advertisement

«Είναι μία από τις πιο δύσκολες πίστες. Όχι μόνο λόγω αυτών των υψομετρικών διαφορών αλλά εξ αιτίας του συνόλου των χαρακτηριστικών της. Όπως για παράδειγμα την ορατότητα και τα τυφλά σημεία σε είσοδο ή έξοδο στροφής. Επίσης η είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε όλα τα κομμάτια της να συνδέονται μεταξύ τους – επομένως ένα λάθος τιμωρεί! Πέραν των οδηγικών προκλήσεων, υπάρχει και η σωματική καταπόνηση από τις πολλές ζώνες συμπίεσης, ενώ καταπονούνται ιδιαίτερα και τα ελαστικά. Ειδικά τα εμπρός αριστερά, 40% περισσότερο από τα δεξιά, πράγμα που μετατρέπει σε μεγάλη πρόκληση και την εύρεση του ιδανικού set up για τον αγώνα», σχολίασε ο Έλληνας οδηγός.

Στο grid θα παραταχθούν 41 αυτοκίνητα από 28 ομάδες, με τους 120 οδηγούς να εκπροσωπούν 31 έθνη από κάθε άκρη του πλανήτη. Σε ότι αφορά στην 1AIM Villorba Corse, ο Λασκαράτος μοιράζεται χρέη οδηγού στο βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece» πρωτότυπο Ligier JS P320-Nissan #18, με τους Alessandro Bressan και Damiano Fioravanti. Αποτελούν μία εκ των 17 συμμετοχών στην κατηγορία LMP3.

Advertisement

Στόχος είναι φυσικά το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα, με τον Έλληνα οδηγό να έχει το μυαλό και στην επόμενη σεζόν: «Έχουμε πολλές προσδοκίες για αυτόν τον αγώνα. Θέλουμε να κλείσουμε τη σεζόν με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα που για διάφορους λόγους μας έχει διαφύγει όλη τη φετινή σεζόν. Ένα αποτέλεσμα που φυσικά θα δείξει το δρόμο για τις διαπραγματεύσεις ενόψει 2022».

Advertisement

Δείτε LIVE τη μάχη της pole position στη Πορτογαλική πίστα, στο video που ακολουθεί…

Ο 4ωρος αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 15.00 ώρα Ελλάδας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mια από τις 94 πανάκριβες Porsche 962C, τράκαρε άσχημα στο Spa (+video)

IAME World Finals 2021: Ελληνική απόβαση (video)

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022!