Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

«Έφυγε» η Βασίλισσα του Νίρμπουργκρινγκ (video)

Ελλάδα 17:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Έφυγε» η Βασίλισσα του Νίρμπουργκρινγκ (video)

ΑΓΩΝΕΣ

«Έφυγε» η Βασίλισσα του Νίρμπουργκρινγκ (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η Sabine Schmitz, κορυφαία οδηγός αγώνων την οποία συνόδευε ο άτυπος τίτλος «Βασίλισσα του Νίρμπουργκρινγκ, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Advertisement
Advertisement

Το 1996, η Γερμανίδα έγινε η πρώτη εκπρόσωπος του όμορφου φύλλου που κέρδισε τον 24ωρο αγώνα στη θρυλική πίστα, επιτυχία την οποία επανέλαβε την επόμενη χρονιά. Το 1998 έγινε η πρώτη γυναίκα που πήρε τον τίτλο στο πρωτάθλημα αντοχής VLN.

Παράλληλα, ήταν επί σειρά ετών οδηγός του «Ring Taxi» στο περίφημο Νορντσλάιφε, έχοντας καλύψει συνολικά περισσότερους από 30.000 γύρους σε αυτό. Ακόμα, η Schmitz είχε τρέξει σε δύο αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τουρισμού που είχαν γίνει στο Νίρμπουργκρινγκ, τερματίζοντας και στους δύο εντός βαθμών.

Είχε όμως και τηλεοπτική παρουσία, η οποία κορυφώθηκε όταν τον Φεβρουάριο του 2016 ήταν στην ομάδα παρουσιαστών της νέας εποχής του «Top Gear» στο BBC.

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη του 2017 διαγνώστηκε πως αντιμετώπιζε το πρόβλημα υγείας το οποίο πάλεψε με το γνωστό της πάθος. Μάλιστα προσπάθησε το 2020 να επιστρέψει στους αγώνες, όμως όπως χαρακτηριστικά είχε πει, ο καρκίνος είχε επιστρέψει όντας εξαιρετικά επίμονος.

Η Γερμανίδα έφυγε στα 51 της χρόνια και σύσσωμη η κοινότητα των αγώνων και του αυτοκινήτου, μοιράστηκε μηνύματα αποχαιρετισμού.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
F1 Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 3: Στον Verstappen ο ταχύτερος χρόνος του τεστ (videos)

Δείτε όλα τα νέα μονοθέσια της Formula 1 (videos)

Έκανες εμβόλιο; Μπορείς να πας στο Grand Prix!