DTM

DTM Λάουσιτζ: Νίκη Wehrlein, πρωταθλητής ο Wittmann

Ελλάδα 13:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

DTM Λάουσιτζ: Νίκη Wehrlein, πρωταθλητής ο Wittmann

DTM

DTM Λάουσιτζ: Νίκη Wehrlein, πρωταθλητής ο Wittmann

DTM

Σε έναν αγώνα που έγινε υπό μεικτές καιρικές συνθήκες, ο Pascal Wehrlein πανηγύρισε την παρθενική του νίκη που όμως επισκιάστηκε από το πάρτι τίτλου του Marco Wittmann.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο οδηγός της BMW Team RMG πήγε στο Λάουσιτζ με προβάδισμα 64 πόντων έναντι των πλησιέστερων αντιπάλων του και ήθελε μόλις 11 για να κατακτήσει τον τίτλο. Τελικά, το έργο του αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολο αφού τερματίζοντας μπροστά και από τους τρεις οδηγούς της Audi που είχαν έστω μαθηματικά ελπίδες για την ανατροπή, στρογγυλοκάθισε στο θρόνο του πρωταθλητή!

Ο 24χρονος που εκκίνησε έβδομος, έκανε τον αγώνα του, δεν φοβήθηκε να εμπλακεί σε μάχες και τερματίζοντας έκτος, ήταν αυτός που γιόρτασε περισσότερο από τον καθένα στο πέσιμο της καρό σημαίας.

Marco Wittmann, o πρωταθλητής DTM για το 2014

Advertisement
Advertisement

Αυτή είδε πρώτος ο 19χρονος Wehrlein, που ήλεγξε τον αγώνα από την αρχή ως το τέλος, παρότι δεν έκανε τέλεια εκκίνηση στην ακόμα βρεγμένη πίστα, κατάφερε να στρίψει πρώτος και από εκεί και πέρα, δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Στα pit stop για αλλαγή σε σλικ ελαστικά, ο Christian Vietoris βρέθηκε ακόμα και 4.7 δευτερόλεπτα πίσω του όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να τον απειλήσει. Έκαναν όμως το εμφατικό 1-2 για τη Mercedes που έδειξε για μία ακόμα φορά πως σε βρεγμένο οδόστρωμα είναι πολύ ανταγωνιστική.

Ο Vietoris που είχε εκκινήσει μόλις ενδέκατος, κατάφερε να αντισταθεί στην πίεση που δέχθηκε στους τελευταίους γύρους από τον Timo Scheider, που ήταν ο καλύτερος οδηγός της Audi σήμερα. Η μάρκα από το Ίγκολσταντ παρέμεινε χωρίς νίκη φέτος.

Advertisement

Την πολύ καλή ημέρα για τη Mercedes επιβεβαίωσαν οι Daniel Juncadella και Robert Wickens που ακολούθησαν, με τον πρώτο να τα βάζει με τους αγωνοδίκες που του επέβαλλαν ποινή διέλευσης από τα pit γιατί έκριναν πως δεν έκοψε αρκετά ρυθμό υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Ο 19χρονος Pascal Wehrlein έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του DTM

Η M4 του Wittmann ήταν και η πρώτη BMW στην κατάταξη. Οι Βαυαροί είχαν και τους Augusto Farfus, Martin Tomczyk να ακολουθούν, μπροστά από τα RS5 των Miguel Molina και Mike Rockenfeller και έτσι διατήρησαν και την πρώτη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Advertisement

Όσο για τον Rockenfeller, παρέδωσε τα σκήπτρα μετά από έναν αγώνα όπου τόσο αυτός, όσο και οι teammates του, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Edoardo Mortara ήταν δύο γύρους πίσω ενώ ο Mattias Ekstrom εγκατέλειψε στον 27ο από τους 52 γύρους μετά από λάθος των μηχανικών του που δεν ασφάλισαν σωστά τον εμπρός αριστερό τροχό του στο pit stop.

Οι προαναφερθέντες οδηγοί της Audi βλέπουν πλέον την πλάτη του Vietoris στη βαθμολογία, καθώς ο Γερμανός σκαρφάλωσε δεύτερος. Εντυπωσιακό άλμα και για τον νικητή Wehrlein, που από τη 17η θέση στην κατάταξη, είναι πλέον στην 7η.

Αναλυτικά η κατάταξη στο Λάουσιτζ:

1. Pascal Wehrlein HWA Mercedes 1h15m47.314s
2. Christian Vietoris HWA Mercedes +15.418s
3. Timo Scheider Phoenix Audi +15.681s
4. Daniel Juncadella Mucke Mercedes +18.024s
5. Robert Wickens HWA Mercedes +32.677s
6. Marco Wittmann RMG BMW +48.435s
7. Augusto Farfus RBM BMW +1m02.380s
8. Martin Tomczyk Schnitzer BMW +1m07.705s
9. Miguel Molina Abt Audi +1m08.719s
10. Mike Rockenfeller Phoenix Audi +1m13.480s
11. Joey Hand RBM BMW +1m14.734s
12. Vitaly Petrov Mucke Mercedes +1m19.199s
13. Gary Paffett HWA Mercedes – 1 γύρο
14. Maxime Martin RMG BMW – 1 γύρο
15. Bruno Spengler Schnitzer BMW – 2 γύρους
16. Edoardo Mortara Abt Audi – 2 γύρους
Advertisement

Δείτε τη μετάδοση του αγώνα του Λάουσιτζ από το NewsAuto, πατώντας ΕΔΩ.

Επόμενος αγώνας, στο Ζάντβορτ της Ολλανδίας, στις 28 Σεπτεμβρίου.