Live Κίνηση
Περισσότερα
DTM

DTM Νίρμπουργκρινγκ: Νίκη… μισός τίτλος για Wittmann

Ελλάδα 6:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

DTM Νίρμπουργκρινγκ: Νίκη… μισός τίτλος για Wittmann

DTM

DTM Νίρμπουργκρινγκ: Νίκη… μισός τίτλος για Wittmann

DTM

Μία πολύ σημαντική και ενδεχομένως καθοριστική στο κυνήγι του φετινού τίτλου νίκη πέτυχε ο Marco Wittmann, επικρατώντας στον πρώτο αγώνα του έβδομου γύρου του DTM, που λαμβάνει χώρα στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Ο Γερμανός που έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα τίτλο στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (το 2014) είχε ένα εύκολο απόγευμα κι από την pole position, είδε πρώτος και με σχετική άνεση την καρό σημαία.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή επιτυχία του 26χρονου και συνολικά όγδοη στην καριέρα του στο σπορ. Με αυτή, έφτασε τους 155 βαθμούς και πλέον έχει προβάδισμα 35 πόντων από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, ενώ με πέντε αγώνες να απομένουν για το φινάλε της σεζόν, συνολικά υπάρχουν μόνο άλλοι 125 βαθμοί διαθέσιμοι.

Advertisement
Advertisement

«Είναι απίστευτο, ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Είχα καλή εκκίνηση και προσπάθησα να αποφύγω τα λάθη. Τα κατάφερα και είναι ξεχωριστή νίκη για εμένα, την ομάδα μου την RMG αλλά και τον επικεφαλής της, Stefan Reinhold», είπε ο Wittmann.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε άλλος ένας οδηγός της BMW, ο Tom Blomqvist. Η ολοκλήρωση των 20 γύρων τον βρήκε 7.136sec πίσω από τον νικητή αν και ο ρόλος του ουσιαστικά ήταν να αποτελεί ασπίδα για τον Wittmann, σε κάθε επίθεση των οδηγών της Audi. Αρχικά έναντι του Jamie Green και εν συνεχεία έναντι του Edoardo Mortara.

Advertisement

Ο Ιταλός ανάγκασε τον Αγγλο-Σουηδό να «ιδρώσει», είχαν και τις αψιμαχίες τους αλλά τελικά, η BMW έκανε το 1-2 και ο Mortara στο φινάλε έκανε στην άκρη να περάσει ο Green για να ελαχιστοποιήσει έτσι τις απώλειες. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ο Robert Wickens που εκκίνησε μόλις 13ος και τερμάτισε 9ος, είναι στους 120 πόντους, ο Green ανέβηκε στους 119 ενώ ο Mortara είναι στους 112.