Live Κίνηση
Περισσότερα
DTM

DTM Μόσχα: Στο στεγνό δεν είχαν αντίπαλο οι BMW

Ελλάδα 20:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

DTM Μόσχα: Στο στεγνό δεν είχαν αντίπαλο οι BMW

DTM

DTM Μόσχα: Στο στεγνό δεν είχαν αντίπαλο οι BMW

DTM

Πλήρη αλλαγή σκηνικού είχαμε στον δεύτερο αγώνα του έκτου γύρου της σεζόν του 2016 για το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού που έλαβε χώρα στην πίστα της Μόσχας!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Η βροχή έδωσε τη θέση της στον ήλιο και από την απόλυτη κυριαρχία της Mercedes-Benz, περάσαμε στην απόλυτη κυριαρχία της BMW, που έκανε και αυτή με τη σειρά της κατάληψη στο Top4 της τελικής κατάταξης!

Μεγάλος νικητής, στην 50η του εμφάνιση στο θεσμό, ήταν ο Marco Wittmann. Ο Γερμανός μετέτρεψε την έβδομη pole position της καριέρας του στο DTM, στην έβδομη νίκη! Έτσι ανέκτησε και το προβάδισμα στη βαθμολογία μετά τους πρώτους δώδεκα αγώνες της σεζόν!

Advertisement
Advertisement

Ο μοναδικός που κατάφερε να ακολουθήσει τον πρωταθλητή του 2014, ήταν ο Tom Blomqvist, με τον Bruno Spengler να συμπληρώνει το βάθρο! Ο Augusto Farfus συμπλήρωσε τη γεμάτη βαυαρικά αυτοκίνητα Top4.

Γεμάτο BMW το βάθρο!

Γεμάτο BMW το βάθρο!

Best of the Rest ήταν ο νικητής του Σαββάτου, Robert Wickens. Ο οδηγός της Mercedes μπορεί να έχασε την πρωτοπορία στη βαθμολογία αλλά ξεπερνώντας τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το σύστημα υποβοήθησης της Mercedes-AMG C 63 DTM, την καθυστέρηση στο pit stop αλλά και τις ζημιές που αυτή είχε υποστεί από τις σκληρές μάχες εντός πίστας, κατάφερε να κάνει απώλεια ζημιών.

Βέβαια αυτό δεν ήταν εύκολο καθώς ειδικά στο τέλος, δέχθηκε ασφυκτική πίεση από τον Edoardo Mortara που ηγήθηκε των προσπαθειών της Audi και παρότι εκκίνησε 17ος, τερμάτισε μόλις 67 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Wickens, παραμένοντας «ζωντανός» στη μάχη του τίτλου.

Κέρδισε 11 θέσεις ο Edoardo Mortara!

Κέρδισε 11 θέσεις ο Edoardo Mortara!

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη του 2ου αγώνα στη Μόσχα:

1 Marco Wittmann BMW 1:02:03.216
2 Tom Blomqvist BMW +4.123
3 Bruno Spengler BMW +18.119
4 Augusto Farfus BMW +24.650
5 Robert Wickens Mercedes-AMG +38.818
6 Edoardo Mortara Audi +38.885
7 Nico Müller Audi +39.158
8 Adrien Tambay Audi +41.193
9 Mattias Ekström Audi +41.223
10 Lucas Auer Mercedes-AMG +42.138