DTM

DTM Χόκενχαϊμ: Mortara και di Resta τις νίκες

Ελλάδα 17:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

DTM Χόκενχαϊμ: Mortara και di Resta τις νίκες

DTM

DTM Χόκενχαϊμ: Mortara και di Resta τις νίκες

DTM

Στην πίστα του Χόκενχαϊμ άνοιξε η αυλαία του συναρπαστικού Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού για το 2016, με τις Audi και Mercedes να μοιράζονται τις νίκες στην πρεμιέρα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο Edoardo Mortara ήταν ο νικητής του αγώνα του Σαββάτου, καθώς στο DTM οι αγώνες απλώνονται στο Σαββατοκύριακο. Κατάφερε στην εκκίνηση να κλέψει τα ηνία από τον teammate του στην ομάδα του Ίνγκολσταντ, Nico Muller και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, βλέποντας πρώτος την καρό σημαία! Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στην καριέρα του Mortara.

Ακολούθησε ο Καναδός Robert Wickens για λογαριασμό της Mercedes, με τον Muller να συμπληρώνει το βάθρο, για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησαν οι Mercedes του πρώην άσου της F1, Paul Di Resta και του Christian Vietoris.

Πίσω τους είχαν τρεις BMW, του έμπειρου Bruno Spengler, του Antonio Felix da Costa και του Maxime Martin ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο πρώην πρωταθλητής Mattias Ekstrom και ο Miguel Moline, αμφότεροι με Audi.

Advertisement

Συνολικά υπήρξαν πολλά ατυχήματα και έντονες μάχες, με αποτέλεσμα επτά εγκαταλείψεις.

Στον δεύτερο αγώνα, την pole position είχε ο Di Resta, που τελικά τη μετέτρεψε σε νίκη – την πρώτη του μετά την επιστροφή του στο DTM το 2014. Η προηγούμενη ήταν πριν από έξι χρόνια. Όμως και εδώ είχαμε ανακατατάξεις και απρόοπτα, που δεν περιορίστηκαν στο αγωνιστικό μέρος.

Advertisement

Βλέπετε μπορεί ένας άλλος πρώην οδηγός της F1, o Timo Glock, να τερμάτισε δεύτερος, όμως στη συνέχεια ακυρώθηκε από τους αγωνοδίκες λόγω παρατυπίας στην M4 DTM. Έτσι σε θέσεις βάθρο βρέθηκαν ο teammate του στη BMW, Augusto Farfus και ο Maxime Martin.