Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Citroen DS3 WRC: Αποχαιρετισμός στα όπλα

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen DS3 WRC: Αποχαιρετισμός στα όπλα

ΑΓΩΝΕΣ

Citroen DS3 WRC: Αποχαιρετισμός στα όπλα

ΑΓΩΝΕΣ

Παρότι φέτος η Citroen δεν έχει εργοστασιακή εμπλοκή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα,  το Ράλι Ουαλίας είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς σήμανε το κύκνειο άσμα για το  αγωνιστικό DS3 WRC.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Το αυτοκίνητο που για τη σεζόν του 2011 αντικατέστησε το C4 WRC και έκτοτε κέρδισε 26 ράλι σε έξι σεζόν, έκανε στη Μεγάλη Βρετανία την τελευταία του εμφάνιση. Η γαλλική ομάδα δεν θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για τον τελευταίο γύρο της σεζόν του 2016 και έτσι η επόμενη εμφάνιση, εργοστασιακή πλέον, θα είναι το 2017 με το νέο C3 WRC!

Ωστόσο η τελευταία παράσταση δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη. Ο Kris Meeke τερμάτισε πέμπτος αλλά ήταν πολύ πίσω από τις μάχες της κορυφής. Ο Stephane Lefebvre που επέστρεψε στη δράση μετά το άσχημο ατύχημά του στο Ράλι Γερμανίας ήταν ένατος. Ο Craig Breen είχε ατύχημα στην πρώτη ημέρα και οι ζημιές στο αυτοκίνητό του ήταν τόσο εκτενείς που δεν μπορούσε να επανεκκινήσει στο επόμενο σκέλος. Τέλος, ο Quentin Gilbert, στο πρώτο του ράλι με World Rally Car, δεν πήρε περιττά ρίσκα και ήταν δέκατος-έβδομος.

O Loeb "πετάει" με το DS3 WRC στο Ράλι Σουηδίας του 2013

O Loeb “πετάει” με το DS3 WRC στο Ράλι Σουηδίας του 2013

Advertisement
Advertisement

Όσο για τις 26 νίκες της Citroen με το DS3 WRC, μοιράζονται ως εξής:
Sebastien Loeb (16 νίκες)
Sebastien Ogier (5 νίκες)
Kris Meeke (3 νίκες)
Dani Sordo (1  νίκη)
Mikko Hirvonen (1 νίκη)