Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Το δράμα της Toyota στο φετινό Λε Μαν

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Το δράμα της Toyota στο φετινό Λε Μαν

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Το δράμα της Toyota στο φετινό Λε Μαν

ΑΓΩΝΕΣ

Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη φέτος στο σιρκουί ντε λα Σαρτ, στη βόρεια Γαλλία. Η Toyota βρισκόταν μία ανάσα από την πρώτη της νίκη στο 24ωρο αγώνα αντοχής, με το #5 TS050 Hybrid που οδηγούσε ο Kazuki Nakajima να έχει σημαντική απόσταση από τους διώκτες του. Τρία λεπτά πριν μηδενίσει το χρονόμετρο, το πρωτότυπο της Toyota ακινητοποιήθηκε λόγω απώλειας ισχύος!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Στο γκαράζ της Toyota δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη, όπως και σε αυτό της Porsche, όπου είχαν συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση. «Μου είπαν στον ασύρματο ότι το Toyota είχε σταματήσει και υπήρχε περίπτωση να το φθάσω αν επιτάχυνα το ρυθμό. Όσα συνέβησαν στο τέλος ήταν σουρεαλιστικά! Πότε υπήρξε ξανά εγκατάλειψη στον τελευταίο γύρο;», ανέφερε ο οδηγός της Porsche 919 Hybrid #2 Neel Jani, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής αναπάντεχα.

Τα πρωτότυπα της Toyota μπορεί να μην ήταν φαβορί πριν την έναρξη του αγώνα, όμως η μεγαλύτερη αυτονομία τους, επέτρεπε ανεφοδιασμό μετά από 14 γύρους, ενώ οι ανταγωνιστές της έμπαιναν στα pit ένα γύρο νωρίτερα. Έτσι φθάσαμε στην οριακή μάχη στο τέλος που ολοκληρώθηκε άδοξα για την ιαπωνική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

To Toyota #5 έφθασε σιγά-σιγά στον τερματισμό στη δεύτερη θέση, ακυρώθηκε όμως επειδή ολοκλήρωσε τον τελευταίο γύρο σε χρόνο πάνω από το όριο των 6 λεπτών. «Είναι κρίμα που δεν κερδίσαμε, ήταν κάτι που άξιζε όλη η ομάδα. Καθώς πήγαινα σιγά προς την τερματισμό, όλοι οι κριτές και οι θεατές μας επευφημούσαν. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Ας επιστρέψουμε πιο δυνατοί του χρόνου και να πάρουμε αυτό το τρόπαιο», δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος ο Nakajima.

Δείτε στο video το δραματικό τέλος του φετινού αγώνα και τις αντιδράσεις μηχανικών και οδηγών στα δύο στρατόπεδα.