Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δεύτερος οδηγός στη Hyundai ο Hanninen

Ελλάδα 16:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεύτερος οδηγός στη Hyundai ο Hanninen

ΑΓΩΝΕΣ

Δεύτερος οδηγός στη Hyundai ο Hanninen

ΑΓΩΝΕΣ

Τον Γιούχο Χάνινεν επέλεξε η ομάδα της Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για το δεύτερο εργοστασιακό αυτοκίνητο. Ο 32χρονος Φινλανδός συμμετείχε στις δοκιμές εξέλιξης του i20 WRC και «επιβραβεύτηκε» με τη θέση του επίσημου οδηγού. Συνοδηγός του θα είναι ο συμπατριώτης του, Τόμι Τουόμινεν. Το Φινλανδικό δίδυμο θα λάβει μέρος σε επιλεγμένους αγώνες του 2014, με πρώτο το Ράλι Σουηδίας το Φεβρουάριο.

Advertisement
Advertisement

Ο Χάνινεν έχει συμμετάσχει σε 36 αγώνες του WRC, με καλύτερη θέση την 6η στο φετινό Ράλι Σουηδίας. Πρώτος του αγώνας ήταν το 2006, επίσης στη Σουηδία. Στο παλμαρέ του έχει την κατάκτηση του IRC το 2010, όπως και τους τίτλους του FIA Super 2000 WRC το 2011 και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι πέρυσι.

«Ο Γιούχο έκανε εξαιρετική δουλειά ως δοκιμαστής. Απέδειξε ότι είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός, συνδυάζοντας την ταχύτητα με τεχνικές ικανότητες. Του αρέσει η ομαδική δουλειά και προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες στους μηχανικούς μας», σχολίασε ο επικεφαλής της ομάδας, Μισέλ Ναντάν, εξηγώντας την επιλογή του. Ο ίδιος ο Χάνινεν χαρακτήρισε «τιμητική» την επιλογή του από τη Hyundai.

Πρόσφατα η Hyundai Motorsport είχε ανακοινώσει ως πρώτο οδηγό το Βέλγο Τιερί Νεβίλ. Σύντομα θα γίνει γνωστό ποιος θα οδηγήσει το δεύτερο i20 WRC στους υπόλοιπους αγώνες, ανάμεσά τους και στον εναρκτήριο Ράλι του Μόντε Κάρλο (15-20 Ιανουαρίου).

Advertisement
Advertisement