Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Νεκρός αναβάτης στο Ράλι Ντακάρ

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νεκρός αναβάτης στο Ράλι Ντακάρ

ΑΓΩΝΕΣ

Νεκρός αναβάτης στο Ράλι Ντακάρ

ΑΓΩΝΕΣ

Ούτε φέτος αποφεύχθηκαν οι απώλειες στο πιο σκληρό ράλι στον πλανήτη, με τον Eric Palante να είναι ο 27ος αγωνιζόμενος που έχασε τη ζωή του στην ιστορία του Ράλι Ντακάρ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Βέλγος αναβάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της πέμπτης ειδικής διαδρομής, απόστασης 527 χρονομετρημένων χιλιομέτρων (911 μαζί με την απλή διαδρομή) με αφετηρία στο Τσιλετσίτο και τερματισμό στο Τουκουμάν. Ήταν η μεγαλύτερη σε μήκος δοκιμασία του φετινού αγώνα.

Ο Palante βρέθηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής (10/1), στο 143ο χιλιόμετρο της διαδρομής ενώ σύμφωνα με τους οργανωτές, δεν υπήρξε κάποια ειδοποίηση επείγουσας ανάγκης – δυνατότητα που υπάρχει από πλευράς αγωνιζομένων όταν υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή κάποιο πρόβλημα με το όχημά τους.

Advertisement
Advertisement

Ο 50χρονος που ήταν πατέρας πέντε παιδιών, είχε πλούσια εμπειρία καθώς στο παρελθόν είχε λάβει δέκα φορές online casinos μέρος στο θρυλικό Ράλι Ντακάρ, τόσο στα εδάφη της Νότιας Αμερικής όσο και στην Αφρική. To 2007 είχε εγκαταλείψει μετά από άσχημη πτώση που τον οδήγησε στο χειρουργείο με αρκετά κατάγματα.

Ο Palante συμμετείχε με μία Honda CRF450X.

Μετά από μία ημέρα ανασυγκρότησης, αρχίζει το δεύτερο μέρος του φετινού Ράλι Ντακάρ. Συνολικά 229 αγωνιζόμενοι συνεχίζουν (73 αυτοκίνητα, 52 φορτηγά, 85 μοτοσυκλέτες, 19 Quad), σχεδόν οι μισοί απ’ όσους εκκίνησαν!

Advertisement

Δείτε εδώ πως έχει η έως τώρα κατάταξη.