Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Με Meeke και Østberg το 2014 η Citroen

Ελλάδα 7:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Με Meeke και Østberg το 2014 η Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Με Meeke και Østberg το 2014 η Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

Αλλαγή φρουράς στην εργοστασιακή ομάδα της Citroen που μάχεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι! Όπως ανακοινώθηκε, τα DS3 WRC θα οδηγούν οι Kris Meeke και Mads Østberg.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μετά την απογοητευτική σεζόν του 2013, Mikko Hirvonen και Dani Sordo αποτελούν παρελθόν, με τον Φινλανδό να αναμένεται να επιστρέψει στα γνώριμα λημέρια της M-Sport και τον Ισπανό να βρίσκει στέγη στη νέα είσοδο στο σπορ, τη Hyundai Motorsport. Μαζί με τον Robert Kubica, αποτελούσαν τις επιλογές της γαλλικής ομάδας – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του επικεφαλής της, Yves Matton, τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι οκτώ φορές πρωταθλήτρια κατασκευαστών στα τελευταία δέκα χρόνια, Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team, κατέληξε (ή αναγκάστηκε να καταλήξει) στους προαναφερθέντες ενώ στην επίσημη σύνθεση της υπάρχει και ο Khalid Al Qassimi. Όμως… δεν πιάνεται αφού ουσιαστικά φέρνει τα χρήματα που αποτελούν «βενζίνη» για την ομάδα και θα έχει περιορισμένο πρόγραμμα, οδηγώντας το DS3 μόνο στα Ράλι Σουηδίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Ισπανίας.

Advertisement
Advertisement

Meeke και Ostberg λοιπόν, δύο οδηγοί με εντελώς διαφορετική πορεία. Ο Βόρειο-Ιρλανδός ανήκει χρόνια στην «οικογένεια» της Citroen, συμμετείχε στο JWRC έτρεχε με C2 Super 1600 ενώ πέρυσι είχε δύο συμμετοχές σε αγώνες του παγκοσμίου – αμφότερες με στιγμές λάμψης αλλά και δράμα. Ο Meeke εντυπωσίασε με την ταχύτητα του στα Ράλι Φινλανδίας και Αυστραλίας αλλά και στις δύο περιπτώσεις, είχε ατυχήματα. Φάνταζε λοιπόν αμφίβολο να κερδίσει τη θέση επίσημου οδηγού, να όμως που οι Γάλλοι τον εμπιστεύτηκαν και για πρώτη φορά από το 2003 και τον Colin McRae, θα έχει ένας Βρετανός οδηγός πλήρες πρόγραμμα σε εργοστασιακή ομάδα στο WRC.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία.Ήμουν πολύ κοντά στη Citroën τα τελευταία χρόνια και είμαι πολύ τυχερός που θα μπορέσω να συνεργαστώ με μια ομάδα πλούσια σε εμπειρία και τίτλους. Έχω μόνο 10 συμμετοχές με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC και χρειάζομαι περισσότερη εμπειρία. Το DS3 WRC είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και οι γνώσεις της ομάδας θα με βοηθήσουν να βελτιωθώ. Θα πρέπει να έχω υπομονή στο πρώτο μισό της χρονιάς και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για τους αγώνες που θα τρέξω για πρώτη φορά», σχολίασε ο Meeke. Συνοδηγός του θα είναι ο Paul Nagle.

Ο 26χρονος Mads Østberg έχει ήδη 65 συμμετοχές στο WRC, από το 2011 οδηγούσε το Ford Fiesta WRC (πέρυσι ως ηγέτης της M-Sport), έχει στο ενεργητικό του επτά παρουσίες στο βάθρο και μία νίκη, στη Πορτογαλία το 2012. Συνοδηγός του θα είναι ο ο Jonas Andersson.

Advertisement

«Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που θα συνεργαστώ με τη Citroën Racing. Δουλέψαμε σκληρά για να κερδίσουμε τη θέση ενός εργοστασιακού αυτοκινήτου και ύστερα από τόσα χρόνια που βλέπαμε τη Citroën να κερδίζει το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα και είμαστε πλέον μέλη της. Αν και δεν ξέρω την ομάδα και το αυτοκίνητο, μπορώ να καταλάβω την αξία τους. Φυσικά θα προσπαθήσω να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και νίκες. Έχω δείξει ότι μπορώ να είμαι ταχύς και παρά το ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ υψηλό, θέλω να είμαι ανταγωνιστικός», σχολίασε ο Νορβηγός.

«Η επιλογή των πληρωμάτων για το 2014 είναι άξια των προσδοκιών μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Citroën Racing, Yves Matton. «Οι Kris Meeke και Mads Østberg ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους στην καριέρα τους, όμως και οι δύο είναι έτοιμοι να βρεθούν στην κορυφή των οδηγών ράλι. Μετά από την περίοδο προσαρμογής στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να βελτιωθούν και να βρεθούν σε θέση να διεκδικήσουν νίκες».

Advertisement

Η Citroën Racing θα αποκαλύψει το πλήρες αγωνιστικό της πρόγραμμα (που θα αφορά στο WRC αλλά και το WTCC) τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.