Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Χάνει όλη τη χρονιά ο Bourdais

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χάνει όλη τη χρονιά ο Bourdais

ΑΓΩΝΕΣ

Χάνει όλη τη χρονιά ο Bourdais

ΑΓΩΝΕΣ

Επιτυχημένη κρίνεται η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Sebastien Bourdais μετά το τρομακτικό του ατύχημα στην πρώτη ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών για τον θρυλικό αγώνα των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης. Ωστόσο, ο Γάλλος αναμένεται να χάσει όλη τη σεζόν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Ο οδηγός της Dale Coyne Racing χτύπησε στον τοίχο με ταχύτητα 370 χιλιομέτρων την ώρα, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα στη λεκάνη του αλλά και το δεξί ισχίο. Παρότι το αρχικό πλάνο των γιατρών του νοσοκομείου Methodist αφορούσε δύο διαφορετικές επεμβάσεις, τελικά το ιατρικό επιτελείο αντιμετώπισε και τα δύο μέτωπα τραυματισμών στην ίδια επέμβαση.

Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του, Claire, καθώς και ο ιδιοκτήτης της ομάδας του, Dale Coyne. Μάλιστα αυτός μίλησε και για το ατύχημα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ανθεκτικότητα του μονοθεσίου της Dallara αλλά και τις νέας τεχνολογίας μπαριέρες ‘SAFER’.

Advertisement
Advertisement

«Πριν από όχι πολύ καιρό, ένα τέτοιο χτύπημα θα μπορούσε να αποδειχθεί θανατηφόρο. Ήταν σύγκρουση 118 G, κι όμως, το μονοθέσιο άντεξε. Δεν υπήρξε διάτρηση από κάποιο εξάρτημα. Οι γιατροί μας είπαν πως θα έχει πατερίτσες για 6 έως 8 εβδομάδες και μετά θα αρχίσει αποθεραπείες», είπε ο Coyne.

Ως συνέπεια ο Bourdais θα χάσει όλη τη σεζόν στα IndyCar και προφανώς και τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Μαν.

Δείτε το τρομακτικό ατύχημα του Bourdais πατώντας εδώ.